Hellas in inhaalwedstrijd niet opgewassen tegen BFC

Afgelopen donderdag speelde HV Hellas tegen BFC uit het Limburgse Beek. De mannen van HV Hellas hadden wederom iets recht te zetten na het slordige verlies tegen Dynamico waar ze afgelopen zaterdag tegen hebben gespeeld. Hellaskampte nog steeds met veel blessures. Basisspelers als Loek van Bergen en Henegouwen, Wessel Coster, Kevin Pronk, Pim van Starrenburg en Olivier Beltman waren helaas niet van de partij. Olivier Beltman die de vorige wedstrijd tegen Dynamico niet af kon maken van wege een enkel blessure.

Wessel Coster die de vorige wedstrijd ook niet afkon maken in ver band met een ernstige blessure hij kwam vorige wedstrijd verkeerd terecht waardoor die zijn pols brak. Ook Michael Pronk en Thomas Beltman konden niet bij de selectie aansluiten. Pim van Drimmelen keerde weer terug bij de selectie. BFC stond 4de en na het minderen resultaat tegen GHV wilde BFC deze winnen om de draai weer terug te vinden. Ze waren gebrand een goed resultaat neer te zetten tegen een minder sterk Hellas.

HV Hellas begon de wedstrijd goed en kon goed bij blijven. BFC liep in de eerste 10 minuten uit Tot 3 7, maar Hellaskwam knap terug naar 6 7 voor BFC. BFC liep 10 minuten voor eind eerste helft uit naar 11 16. Het gat bleef tot aan eind eerste helft 5 doelpunten verschil. Wat voor het jonge team van HV Hellas helemaal niet slecht was.

Hv hellas begon de 2de helft anders op 1 positie. Kevin Hendriks kreeg zijn rust. Koen de Vreeze kreeg zijn minuten op de rechts opbouw. Alleen Hellas begon slecht aan de 2dehelft met 2 schoten die miss gingen. Waardoor Hellas de wedstrijd had kunnen terug draaien naar 3 doelpunten verschil. Hellas maakte een overtreding. En toen maakte Hellas een keepers wissel. Na 7 minuten in de 2de helft maakte de jeugdkeeper Sjard van Schie zijn officiële eerste minuten op eredivisie niveau. Na wat mooie reddingen van break-outs lukte het Hellas niet meer om terug te komen. 10 minuten voor tijd stond het al 20-35 voor BFC en besloot trainer Maarten Roestenburg er voor om de jeugd een kans te geven. Dat ging nog niet zo slecht vooral Youri Dompeling speelde goed in de aanval schoot een paar mooie ballen binnen, maar het was niet genoeg om de grote achterstand te verkleinen. De eindstand was 23-44 voor het Limburgse BFC.

Aanstaande zaterdag staat voor Hv Hellas Vlug en Lenig op het programma. Hv hellas is gebrand en genoodzaakt om hier de 2 punten mee naar huis te nemen.

Redactie: Loek van Bergenen Henegouwen