Hdm overtuigend naar de play-offs, Cartouche moet nog aan de slag

Hdm en Cartouche hadden zich voor dit weekend al geplaatst voor de kampioenspoule in de Hoofdklasse hockey. Daarvan gaan de beste 2 door naar de play-offs om te strijden om de landstitel. Waar hdm in amsterdam twee keer ruim wist te winnen was het voor Cartouche een moeilijke dag waarn ze 2 keer tegen Rotterdam speelde met 1 keer verlies en 1 keer gelijkspel. Door deze uitslagen wist hdm zich na 1 wedstrijd in de poule al te plaatsten voor de play-offs en moet cartouche in de volgende 2 wedstijden nog 1 plekje stijgen om ook in het play-offweekend actief te zijn. 

In het Haagse Zuiderpark was het aan Cartouche om 2 wedstrijden tegen Rotterdam te spelen. Al was het nog even onduidelijk welke teams in de tweede wedstrijd tegen elkaar zouden spelen. De eerste wedstrijd begon Cartouche goed, Rotterdam wist alleen door overtredingen onder de druk van de Voorburgse heren vandaan te komen. Echter wist Cartouche niet te scoren, onder andere omdat de strafcorner iet goed liep. Bij de Rotterdammers was het na 12 minuten wel raak en met dank aan de strafcorner van Jochem Bakker waren de groen witte uit Rotterdam met 5-0 te sterk voor Cartouche. 

Omdat de nummer 1 tegen de nummer 3 in de kampioenspoule zouden spelen kwamen beide teams in groen wit elkaar weer tegen. Deze keer wisten de Voorburgers hun overwicht in het begin van de wedstrijd wel te benutten. Met een voorsprong van 0-2 als gevolg. Door wat onnodige fouten door de Voorburgenaren kwam Rotterdam terug in de wedstrijd en leek het er even op dat Cartouche weer met legen handen kwam te staan. Echter door de variatie in de corner van Catouche en een hele mooie redding in de laatste minuut van Dorscheidt die met zijn handschoen de strafcorner van Bakker wist te soppen stond er na 40 minuten 3-3 op het scorebord. Daarmee staat Cartouche nu 3e in de kampioenspoule en hebben ze nog alle kans op de play-offs. 

Voor hdm stonden de wedstrijden in Amsterdam gepland. De laatste wedstijd in de poule werd door de Haages formatie met 5-10 gewonnen van het Amsterdamse Pinok√©. Ondanks dat de eindstand overtuigend is, was het verloop van de wedstrijd dat niet. Na een onrustig begin liepen de Amsterdammers uit naar een 5-3 voorsprong, Maar door de in totaal 6 doelpunten van Boris Burkhardt wist hdm de achterstand om te buigen naar een 5-10 overwinning. 

De eerste wedstrijd in kampioenspoule was daarna tegen Amsterdam. Tegen deze ploeg uit de hoofdstad hadden de blauw-witte helemaal geen problemen en al snel kwam hdm op voorsprong. Nadat hdm geen gas terug had genomen stond na 40 minuten 14-2 op het scorebord. Door deze overwinningen is hdm niet meer in te halen door de nummer 3 in de kampionspoule en zijn ze daarmee zeker van de play-offs om het landskampioenschap. 

Redactie Erik de Kleijn

Meer Foto’s op http://www.sportsnap.nl