Hdm en Cartouche doen mee om het kampioenschap

In de hoofdklasse zaalhockey hebben hdm en Cartouche zich weten te plaatsen voor de Kampioenspoule. Beide ploegen wisten hun wedstrijden te winnen en verzekerde zich daarmee bij de beste 4, waardoor de Haagse en Voorburgse heren zich op kunnen maken voor de strijd om de Nederlandse titel. Waaruit maar weer blijkt dat zaalhockey een ander spel is dan veldhockey, dit omdat beide ploegen op het veld in de promotieklasse uitkomen.

In poule A was het hdm dat in hun eerste wedstrijd weinig moete had met HIC. Haverwegen stond het door Cédric de Gier (2x), Cris Taberima, Wiegert Schut en Boris Burkhardt 1-5. In de tweede helft was hdm iets minder productief maar met nogmaals doelpunten van Wiegert Schut en Cédric de Gier werd er een eindstand van 2-7 genoteerd.

De tweede wedstrijd van de Haagsche Delftsche Mixed had hetzelfde beeld als de eerste wedstrijd. Maar hierin was het vooral 1 man die het op zijn heupen had. Boris Burkhard scoorde in deze wedstrijd maar liefst 6 doelpunten. Aangevuld met de de twee doelpunten van Sander Groenheijde en Wiegert Schut maakte dit een totaal van 8. Met alleen Boris Aardenburg die iets de Haagse aanvalsdrift kon doen stond er na 2 keer 20 minuten de eindstand van 8-1 op het scorebord.

Hiermee staat hdm met nog 1 wedstrijd te spelen bovenaan in poule A en met 1 punt voorsprong op Pinoké.

In poule B was het Cartouche die de plek bij de bovenste 4 moest veilig stellen. Daarvoor moest eerst met Oranje-Rood afgerekend worden. De Voorburgse formatie kwam na de 1-0 achterstand onder leiding van Boris Stomps (2x) en Matthijs van Aken voor rust op een mooie voorsprong van 1-3.

Na de rust kwam Oranje-Rood door veldinternationals Sander Baard en Mink van der Weerden, die laatste voor de zaal weer even naar Nederland gekomen, dicht in de buurt. Maar wederom was het Boris Stomps die ook na rust het net wist te vinden waardoor de Eindhovenaren met 3-4 verslagen werden.

In de middag moesten de Voorburgers tegen een ander team uit Brabant. Na een wedstrijd waarin Cartouche wederom op een achterstand kwam wisten Boris Stomps (3x) en Matthijs van Aken de achterstand om te draaien tot een 1-4 overwinning op Tilburg.

Conclusie van de dag: Als je een Boris in je team hebt dan komt het allemaal goed.

Hdm (dat in 2011 voor het laatst kampioen van Nederland werd) mag volgende week in Amsterdam aan de slag in de kampioenspoule. Cartouche zal in het Zuiderpark goede zaken moeten doen om mee te blijven doen om het kampioenschap waar ze in 2018 zo dicht bij waren (4-5 verloren in de finale van Amsterdam).

Redactie: Erik de Kleijn
Foto’s: Frank van der Leer – Bekijk alle foto’s op SportSnap