Hdm dames soeverein naar de finalepoule

In de zaalhockey hoofdklasse hebben de dames van hdm zich met nog 1 ronde te spelen geplaatst voor de kampioenspoule. Door hun 2 wedstrijden te winnen is met nog 1 wedstijd in de poule te gaan de voorsprong van hdm 2 punten op nummer 2 van de poule (Kampong). In Purmerend waren Oranje-Rood en Amsterdam de tegenstanders die verslagen moesten worden. 

Om 14:00 was het Oranje-Rood dat tegen de blauw-witte in actie kwam. Hdm dat scherp begon aan de wedstijd kwam al snel op voorsprong door Pien van Nes en Jip Blaas. Hierna kwam Oranje-Rood terug door een doelpunt van Kho. Pien van Nes wist de voorsprong weer te verdubbelen waardoor de ruststand van 3-1 op het scorebord kwam te staan.

Na de rust had Oranje-Rood iets meer grip op het spel van de Haagse formatie maar ondanks de 3 doelpunten die de Eindhovense ploeg wist te scoren, wist hdm door doelpunten van Pien van der Heide en Belén van den Broek de eindstand van 5-4 op het scorebord te zetten en zo de eerste overwinning deze dag binnen te halen.

Om 16:00 stond de wedstijd tegen Amsterdam op het programma. Amsterdam had even daarvoor knap gelijk gespeeld tegen standgenoot Pinoké (3-3). Ook tegen de Haagse ploeg, die nu in het groen-geel speelde, begonnen de Amsterdammers goed. Als gevolg daarvan kwamen de Amsterdammers op een 1-0 voorsprong. 5 minuten later scoorde Anke Sanders de 1-1 waarmee ook de ruststand werd bepaald. Na de rust was het gedaan met de weerstand van de ploeg uit de hoofdstad en scoorde: Jip Blaas, Mila Muyselaar, Eva van ’t Hoog en Pien van Nes (2x) er op los waardoor er uiteindelijk met 1-6 een ruime overwinning geboekt werd. 

Volgende week speelt hdm een thuiswedstijd in het Zuiderpark waar helaas geen publiek bij aanwezig mag zijn. 

Redactie: Erik de Kleijn
Foto’s: Frank van der Leer – Bekijk alle foto’s op SportSnap