Haagse driebanders verliezen; Jorissen wint van wereldtopper



Deze zondag heeft J&F Auto’s niet gebracht waar het op gehoopt had. Waar in de uitwedstrijd op drie plekken nipt werd verloren, kregen de Hagenaars in de thuiswedstrijd een afgetekend verlies te verwerken.


Door een in het begin ontketende Henk Blauwblomme en moeilijke posities kon Herman van Daalen  niet meer aanklampen en moest hij de winst aan zijn opponent laten. Therese Klompenhouwer speelde een prachtige partij, het was echter geen garantie voor de winst. In beurt 9 stond er een voorsprong met de stand 11-17 op het scorebord . Daarna kreeg opponent Gerwin Valentijn “vleugels” . Met series van 9, 6 en 12 bleek hij een niet te nemen hindernis voor de ‘Queen’. Barry van Beers had tegen Ad Koorevaar niet de loop van de ballen en verloor de partij.

Jeffrey Jorissen had als tegenstander Tayfun Tasdemir, de nummer 7 van de wereld. Dat de kopman van J&F Auto’s van iedereen kan winnen heeft hij al meerdere keren bewezen. En de sympathieke Turk is aan die lijst toegevoegd. In een partij die bijna een steekspel was, had de “Haagse tovenaar “ de langste adem. Hoewel het team nog niet echt in degradatiegevaar is, wordt het wel belangrijk in de komende wedstrijden wat punten te sprokkelen.


Redactie: Cor Trampe
Foto’s: Martin van Oostveen