Dunlop-DKC sluit het seizoen goed af

In sporthal Hogeveld, waar het weer gezellig druk was met publiek op de tribune, heeft Dunlop-DKC in de laatste wedstijd van dit seizoen gelijk gespeeld tegen de koploper Avi Air Almere. Nadat de Haagse ploeg mogelijkheden had om te winnen, wist de ploeg uit Almere de laatste wedstijd te winnen waardoor 4-4 de eindstand was. 

In de Kampioenspoule van het batminton worden in de komende weken de finaleplekken verdeeld. Nummer 1 plaatst zich gelijk voor de finale om het kampioenschap en de nummers 2 en 3 spelen een halve finale om te bepalen wie tegen de nummer 1 van de kampioenspoule de finale mag gaan spelen.  

Nadat Dunlop-DKC op zaterdag met 5-3 van Duinwijck had verloren kwam op zondag Almere naar sporthal Hogeveld. Op dat moment de nummer 1 tegen de nummer laatst. Echter was daar bij de eerste dubbel wedstrijden bij zowel de mannen (Kruijt en Duijs) als de vrouwen (Kuiper en Baan) niets van te zien. In mooie dynamische wedstrijden wisten zowel de mannen als de vrouwen in 3 games te winnen.

Daarna was het aan de singles. Bij de mannen begon Michiel Kruijt met veel strijd aan de wedstrijd. Lang bleef Dennis Koppen van Almere bij wat uiteindelijk leidde dat de 1e game met 29-27 door Kruijt gewonnen werd. Hierna was het op bij Dennis Koppen waardoor ook de 2e game, deze keer met 21-5, gewonnen werd door Michel Kruijt en stond het na drie wedstijden 3-0 voor DKC. 

Hierna was het aan Manon Sibbald, Tom Blinde en Marlies Baan om het op te nemen tegen de singlespelers van Almere. Tom Blinde wist nog 2 keer goed terug te komen uit achterstand maar verloor uiteindelijk in 3 games van Sebastiaan Li. Ook de vrouwen konden helaas hun goede begin niet doorzetten en verloren hun wedstrijden allebei in 2 games. 

De laatste 2 wedstrijden waren voor de gemengde dubbels. Andy Buijk en Kiona van der Werf speelde samen op veld 1 tegen Vlaar en de Wit. De eerste game werd door het jonge Haagse duo nog verloren maar in de 2e game herstelde DKC zich goed waardoor de game met 22-20 gewonnen werd. In een spannende 3e game werd het uiteindelijk, na een aantal hele mooie punten, 21-7 en kwam de Haagse formatie met 4-3 voor. 

Intussen was op het andere veld de laatste wedstrijd bezig met het duo Tom Blinde en Manon Sibbald die na een spanende 2e game, die door de Hagenaars met 21-13 werd gewonnen, even aan de overwinning in de gedachten. Na een energieke 3e set werd deze met 16-21 door Almere gewonnen waardoor er uiteindelijk een eindstand van 4-4 op het scorebord stond. 

Het was een mooi seizoen voor de formatie in het Wateringse veld met het behalen van de kampioenspoule zonder dat er spelers voor werden “ingevlogen”. Samen met Velo is DKC daar uniek in in de kampioenspoule. Voor volgend seizoen is het nog even afwachten wie er in het team van DKC zullen verschijnen. Er zal zoals altijd naar de eigen jeugd gekeken worden, ook omdat de ervaren mannen het einde van het seizoen de tijd zullen nemen om te overwegen wat ze volgend seizoen zullen gaan doen. Maar ook tegen de koploper toonde ook deze mannen dat ze nog niet versleten zijn. Het seizoen geëindigd met een 4-4 tegen de koploper is dan een mooi einde, zeker omdat er ook een overwinning in had gezeten. 

Doordat Duinwijck van Drop Shot won dit weekend en daarmee de plekken 1 (Almere) en 2 (Duinwijck) ook al vergeven lijken. Gaat het volgende week tussen Velo en Drop shot die onderling moeten uitvechten wie er van hen in de halve finale tegen Duinwijck gaat spelen, al heeft Drop Shot aan 2 punten voldoende om deze halve finale te bereiken.

Redactie: Erik de Kleijn
Foto’s: Michel Finkelnberg – Meer foto’s op SportSnap