BC Drop Shot van teleurstelling naar gepaste trots

Afgelopen weekend stonden er twee belangrijke wedstrijden op het programma voor BC Drop Shot in hun strijd richting een plaats bij de beste 3. Op zaterdag naaste concurrent VELO Badminton en op zondag de koploper BV Almere.

De wedstrijd tegen streekgenoot VELO stond voornamelijk in het teken van de strijd om de derde plaats, want de onderlinge verschillen zijn klein en winst zou voor beide teams een stap dichter bij plek 3 zijn.

De herendubbel van VELO liet Russell Muns verrassend niet Jim Middelburg maar Nick Fransman als partner de strijd aanbinden met Wessel van der Aar en Mathias Thyrri. De VELO combi wist vooral de druk op Wessel te leggen, die zich daar moeilijk onderuit kon spelen. Toch wel verrassend wonnen Russell en Nick met 22-20 en 21-9.
Bij de vrouwendubbel waren Alyssa Tirtosentono en Christine Busch een maatje te groot voor Myke Halkema en Milou Lugters: 13-21 en 15-21.

Nick Fransman had, als tweede herensingle, weinig moeite met Lars Kros: 21-12 en 21-7, en Hanna Kouwenhoven wist verrassing twee op het scorebord te zetten, door met 21-16, 16-21 en 21-14 van Jaymie Laurens te winnen. Tussenstand 3-1.

Dicky Palyama nam het op tegen Dion Rovers en pakte eenvoudig de 1ste game met 10-21. In de tweede game ging het lang gelijk op, met Dicky op koers naar de winst. Op 18-19 verstapte Dicky zich echter, en leek het op einde oefening. Maar “Old Soldiers never die” en Dicky ging voor de laatste twee punten doorstrijden. Dion was wellicht wat ongeduldig in plaats van rustig rond te spelen om te profiteren van de blessure, maar liet Dicky alsnog met de winst er van door gaan: 19-21. Op de andere baan wist Novi Wieland in twee sets het punt te pakken tegen Veda Diemel. Met 12-21 en 14-21 werd de tussenstand 3-3.

De mixdubbel van Mathias en Christine tegen Ruben Kweekel en Milou was niet echt spannend en met 15-21 en 14-21 stond Drop Shot voor het eerst op voorsprong: 3-4. De mix van Wessel en Alyssa tegen Jim Middelburg en Myke was erg spannend, maar in de derde set bleek de routine van het VELO duo toch voldoende voor de winst: 21-19, 14-21 en 21-11.

Toch wel een beetje teleurgesteld toog BC Drop Shot met het 4-4 gelijke spel richting Mariahoeve, waar koploper BV Almere wachtte, in de wetenschap dat Dicky zeker niet zou spelen en Almere niet met een B-team zou langskomen, gezien hun overtuigende winst op de zaterdag tegen BC Duinwijck.

De zondag stond ook een beetje in het teken van sportieve revanche op Almere, na het 8-0 verlies in de eerste speelronde. Bij Drop Shot ontbrak zoals verwacht Dicky, Almere moest het doen zonder o.a. Cheryl Seinen.

De herendubbel werd een prooi voor Adam Hall en Alex Vlaar, Wessel van der Aar en Lars Kros deden hun uiterste best, maar dat bleek niet genoeg: 12-21 en 15-21.
Bij de damesdubbel ondervonden Alyssa Tirtosentono en Christine Busch relatief weinig weerstand van Kirsten de Wit en Estelle van Leeuwen: 21-13 en 21-9. Tussenstand 1-1.

Joran Kweekel stond Dion van Wijlick veel punten toe, maar kwam nooit in de problemen. Met  21-15 en 21-16 stond Drop Shot op 2-1. Jaymie Laurens speelde de teleurstelling van zaterdag van zich af en pakte haar revanche op Estelle met goed en geconcentreerd spel. Na 21-15 en 21-15 liep er toch een stuk vrolijkere Jaymie van de baan dan zaterdag.

Lars Kros en Dennis Koppen maakten er een leuke eerste game van, maar Dennis was in de tweede game veel te sterk voor Lars: 15-21 en 7-21. Novi Wieland nam het op tegen de Letse Ieva Pope. Novi speelde een heel erg sterke wedstrijd en zorgde toch wel voor een verrassing door met 21-19 en 21-14 te winnen. Tussenstand voor de mixen 4-2

Mathias Thyrri speelde de mix dit keer met Alyssa en lieten Adam en Rosalie Teuben al direct hun hielen zien. Met 21-13 en 21-13 was de winst al veilig gesteld. Joran en Christine maakten het feest compleet door Alex en Kirsten met 22-20 en 21-17 af te troeven.

Een mooie 6-2 overwinning voor BC Drop Shot tegen de koploper in de kampioenspoule. Met de wetenschap dat VELO met 4-4 gelijkspeelde tegen BC DKC, loopt BC Drop Shot toch weer 2 punten op VELO uit.

Zaterdag 22 januari staat de uitwedstrijd tegen BC DKC gepland om 19.00 uur. Helaas nog steeds zonder publiek.

Redactie BC Sropshot
Foto’s Frank van der Leer. Meer foto’s op http://www.sportsnap.nl