ADO vrouwen in eigen huis teleurstellend onderuit tegen PEC Zwolle

De vrouwen van ADO Den Haag hebben zich vrijdagavond in het Cars Jeans StadionĀ  niet hersteld van de nipte nederlaag vorige week in Amsterdam tegen koploper Ajax. Na een 0 – 2 achterstand bij rust stond er na negentig minuten eenzelfde stand op het scorebord. Voor aanvang van deze wedstrijd werd doelvrouwe Barbara Lorsheyd nog even in het zonnetje gezet vanwege haar 250e wedstrijd voor de ploeg uit de residentie.

Het elftal van Sjaak Polak was voor rust onherkenbaar in vergelijking met vorige week in de wedstrijd in Amsterdam tegen Ajax. Vanaf het begin liep het niet bij de Haagse vrouwen en grossierde de thuisploeg in onnodig bal verlies en slordige passes. Het eerste wapenfeit kwam toch van ADO kant maar het schot van Liz Rijsbergen verdween een paar meter over het Zwolse doel. Ook van de kant van de bezoekers was het erg matig maar na een half uur werden ze wel in het zadel geholpen door Pleun Raaymakers die een onbegrijpelijke breedtepass gaf die opgepikt werd door Celien Noordam die het presentje dankbaar aanvaarde en de 0 – 1 op het scorebord zette. Een kleine tien minuten later werd rechterspits Mariska van Olst helemaal vrijgelaten en haar voorzet werd simpel ingetikt door Kelly Pruim. In de resterende tijd tot het rustsignaal kon de thuisploeg daar niets meer tegenoverstellen en zochten de ploegen met een 0 – 2 stand de kleedkamers op.

Bij aanvang van de tweede helft bracht trainer Sjaak Polak twee wissels in het veld, Jaimy Ravenbergen en Jannette van Belen vervingen respectievelijk Jolina Amani en Nikki IJzerman. De thuisploeg trok gelijk fel van leer en na een klein kwartier spelen was Van Belen dicht bij de aansluitingstreffer maar ze kon de uitstekende voorzet van Liz Rijsbergen net niet intikken en een minuut later had diezelfde Van Belen bepaald pech toen ze uit een voorzet van Rijsbergen haar kopbal op de paal uiteen zag spatten. Een kwartier voor tijd bracht Polak nog twee wissels in (Lauara Dankelman en Manon van Raay voor Kayra Nelemans en Maartje Looijen). Ondanks dat de huisploeg de druk erop bleef houden en de bezoekers nagenoeg`geen mogelijkheden meer kregen slaagde de ADO vrouwen er in het restant niet meer in om nog dichterbij te komen en leden daardoor een teleurstellende nederlaag. Ook in de uitwedstrijd destijds in Zwolle moesten de ADO vrouwen hun meerdere erkennen in de Zwolse vrouwen (3 – 0). Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā