ADO Den Haag weer met beide benen op de grond na pak slaag in Kerkrade

Na de uitschakeling voor de TOTO KNVB Beker afgelopen dinsdag in Waalwijk tegen RKC Waalwijk gingen de Hagenaars vrijdagavond op bezoek bij de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie Roda JC dat net als ADO goed op dreef is in de competitie (12 punten uit de laatste 4 wedstrijden). De thuiswedstrijd eind september in Den Haag eindigde in een 2 – 0 overwinning voor de Hofstadbewoners.

Na acht opeenvolgende overwinningen in de competitie kende de Hagenaars in Kerkrade een totale offday. Na een 1-0 ruststand trokken de Limburgers uiteindelijk met 5-0 aan het langste eind. In de basis kon trainer Ruud Brood geen beroep doen op Boy Kemper, Ricardo Kishna, Daryl Janmaat en Gegor Breinburg. Topscorer Thomas Verheydt begon in Limburg op de bank.   

Snelle achterstand

Al na zes minuten kwamen de Hagenaars op een 1-0 achterstand door een afstandsschot van  Benjamin Bouchouari na een slechte uittrap van doelman Luuk Koopmans. De bezoekers konden hier maar bar weinig tegenover stellen en wisten geen uitgespeelde kansen te creëren. De thuisploeg daarentegen kregen wel kansen om de voorsprong te verdubbelen maar ondermeer Dylan Vente had zijn vizier niet op scherp staan.    

Verheydt maakt zijn opwachting na de rust

Bij aanvang van de tweede helft bracht Brood Thomas Verheydt in voor Samy Bourard  maar al na ruim een minuut lag de bal weer in het Haagse doel. Xian Emmers rondde een counter succesvol af.

Wedstrijd gespeeld

Na een kleine tien minuten in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld toen Verheydt op eigen helft de bal breed speelde en deze werd onderschept en Patrick Pflücke van grote afstand uithaalde waarna Koopmans de bal matig verwerkte en het voor Vente een koud kunstje was om de 3-0 aan te tekenen. Vervolgens waren het achtereenvolgens Pflücke en invaller Yayi Mpie die er nog twee goals aan toevoegde en de residentie bewoners met een 5-0 nederlaag weer huiswaarts stuurden.

Excelsior

Komende dinsdag krijgt ADO de kans om zich te herstellen van deze dreun als het op bezoek gaat bij de nummer  twee van de ranglijst Excelsior dat ook een tik kreeg door in Eindhoven tegen Jong PSV met 3-0 onderuit te gaan.     

Karakteristieken

Roda JC – ADO Den Haag :   5 – 0  (1 – 0)           

Scheidsrechter: Alex Bos

Scoreverloop: 6e min. 1-0 Bouchouari, 47e min. 2-0 Emmers, 53e min. 3-0 Vente, 71e min. 4-0 Pflücke, 85e min. 5-0 Yayi Mpie   

 
Gele kaart(en): Marzo (Roda JC),  

Toeschouwers:  0

Opstelling Roda JC: de Boer, Absalem, Jensen, Joppen, Marzo (84/Muringen), Vossebelt (59/KLaasen), Bouchouari, Pflücke, Emmers (84/Altman), Limbombe, Vente (74/Yayi Mpie) Opstelling ADO Den Haag: Koopmans,Seedorf (63/v.Mil), Matthys (78/Asante), M.Mulder, Amofa,  Klas,Steijn, Bourard (46/Verheydt), Besuijen (78/Komljenovic), Elia (78/Severina), Ćatić


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Met dank aan adofans.nl