ADO Den Haag levert onnodig twee punten in tegen De Graafschap

ADO Den Haag heeft zondag onnodig twee punten ingeleverd tegen De Graafschap door niet verder te komen dan een 0 – 0 gelijkspel. In het Cars Jeans Stadion lieten de Hagenaars met name in de tweede helft diverse kansen onbenut.

Eerste helft

In de eerste helft begonnen de bezoekers goed aan de wedstrijd en kwamen in de eerste tien minuten een paar keer dreigend voor het Haagse doel zonder dat dit overigens resulteerde in echt uitgespeelde kansen. De eerste echte grote kans ontstond na ruim twintig minuten toen een voorzet vanaf links van Giovanni Korte (ex-ADO) door de vrijstaande Jeffry Fortes net naast het doel van ADO keeper Hugo Wentges werd geschoten. Nauwelijks drie minuten later werd Eljero Elia die vanaf links richting de zestien meter van de superboeren trok onderuit getikt door Jasper van Heertum waarbij Elia geblesseerd raakte en met de brancard van het veld gedragen moest worden. Tot ieders verbazing weigerde scheidsrechter Marc Nagtegaal Van Heertum de gele kaart voor te houden. Ricardo Kishna die weer beschikbaar was na hersteld te zijn van corona kwam Elia aflossen. Op slag van rust werd diezelfde Kishna in de hoek van het strafschopgebied onderuit gehaald (voor de camera van haagsetopsport.nl komt hij hier nog op terug) maar ook nu zag de scheidsrechter hier geen overtreding in door de bal op de penaltystip te leggen zodat de ploegen met een dubbelblanke stand de kleedkamer opzochten.

Tweede helft

Na de rust creëerde de thuisploeg diverse kansen. Na zo’n tien minuten was het Boy Kemper die vanaf de linkerkant oprukte maar zijn voorzet kon net niet door Thomas Verheydt verlengd worden richting het doel van de superboeren. In de laatste vijfentwintig minuten hield de ploeg van Brood de bezoekers vrijwel uitsluitend op hun eigen helft waarbij uitstekende voorzetten van Sem Steijn en Amar Ćatić door Kishna tot tweemaal toe over het doel van keeper Hidde Jurjus werd gekopt waarvan er minimaal één tussen de palen had moeten belanden.  Ook invaller Xander Severina (voor Ćatić) bood Samy Bourard in het vijfmeter gebied een niet te missen kans maar ook de Belg in Haagse dienst had zijn vizier niet op scherp staan. In de extra tijd kreeg de thuisploeg nog bijna de deksel op de neus maar gelukkig voorkwam Verheydt de 0 – 1 door de bal van de doellijn weg te koppen waardoor de wedstrijd eindigde zoals die begon namelijk met de score van 0 – 0.    

Karakteristieken

ADO Den Haag – De Graafschap:    0 – 0  

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal

Scoreverloop: –

Gele kaarten:  Matthys, Kishna, Severina (ADO Den Haag), Lelieveld, Korte (De Graafschap)

Toeschouwers: 4.700

Opstelling ADO Den Haag: Wentges, Matthys, Kemper(81/M.Mulder), Klas, Verheydt, Bourard, Breinburg(40/Asante), Amofa, Steijn,Ćatić (80/Severina), Elia (29/Kishna)


Opstelling De Graafschap: Jurjus, Lelieveld, v.Heertum, v.d.Pavert, Baas, Acheffay (46/Konings), Schuurman, Korte (88/Kaandorp), Opoku (74/Lieftink), Hendriks (61/Haen), Fortis


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Martin van Oostveen