ADO Den Haag in Rotterdam op jacht naar 2e plek in de KKD

ADO Den Haag hervat komende zondag in Rotterdam tegen Excelsior de competitie waarbij de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie voor de residentieploeg bij winst nog maar van één punt verwijderd is. Op dit moment bedraagt de achterstand van de Hagenaars op de Rotterdammers vier punten waarbij de doelcijfers nagenoeg gelijk zijn (ADO 48-24 en Excelsior 48-26). Het eerste duel van 22 oktober vorig jaar eindigde toen in een 0-2 overwinning voor de Kralingers. De ploeg van trainer Ruud Brood beëindigde het oude jaar met een 4-1 thuiswinst op NAC Breda wat de zevende competitiewinst op rij betekende.

Trainingskamp

Afgelopen maandag (3 januari) reisde de selectie van Brood af naar Mierlo in Brabant voor een kort trainingskamp, de Hagenaars keerde vrijdagmiddag weer terug bij het Cars Jeans Stadion. Ook tegenstander Excelsior was deze week op trainingskamp die de selectie van trainer en Westlander Marinus Dijkhuizen afwerkte in België op de accommodatie van Pro League club RC Genk.    

Van Donge & De Roo Stadion

Gastheer Excelsior sloot het jaar 2021 af met een 1-1 gelijkspel bij FC Dordrecht waarbij de enige goal opnieuw kwam van topscorer Thijs Dallinga die de topscorerslijst in de KKD aanvoert met 25 treffers. De laatste keer dat de ploegen elkaar troffen in Rotterdam was op 1 september 2018 (toen nog in de Eredivisie) waarbij de Hofstadbewoners met 2 – 4 aan het langste eind trokken en Nassar El Khayati alle Haagse treffers voor zijn rekening nam. De wedstrijd in het Van Donge De Roo Stadion  die zondag onder leiding staat van Sander van der Eijk begint om 14.30 uur.  

Opstelling

Aanvoerder Boy Kemper die nog geblesseerd was en daardoor de laatste wedstrijd tegen NAC Breda miste is weer beschikbaar.

Naar verwachting zullen de volgende namen aan de aftrap staan in Rotterdam.

Koopmans, Janmaat, Matthys, Amofa, Kemper, Klas, Breinburg, Steijn, Kishna, Verheijdt en  Besuijen.    

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief