ADO Den Haag hervat tweede competitiehelft met 2-0 winst op TOP Oss

ADO Den Haag heeft de competitie hervat met een soevereine winst op TOP Oss in het eigen Cars Jeans Stadion. Na de uitgestelde competitie start van afgelopen zondag vanwege teveel corona gevallen bij Excelsior en de dreigende staking van de selectie vanwege het uitblijven van een akkoord met de directie van de residentie club over de winstpremies toonde de ploeg van trainer Ruud Brood zaterdagmiddag karakter door de ploeg van trainer Bob Peeters van de Brabanders  met een 2 – 0 nederlaag terug naar Oss te sturen.

In de eerste helft nam de thuisploeg gelijk het initiatief waarbij Samy Bourard zijn schot gekeerd zag worden door keeper Norbert Alblas. Hierna was het Lion Kaak die op zijn beurt Luuk Koopmans op zijn weg vond. Na ruim een kwartier kreeg spits Kay Tejan  na een verre uittrap van zijn doelman de kans op de openingstreffer maar doordat hij de bal niet onder controle kreeg kon Koopmans ingrijpen. Ook ADO liet zich niet onbetuigd waarbij Thomas Verheydt de voorzet van Ricardo Kishna net niet de goede richting kon geven waardoor de Brabantse doelman de bal simpel kon vangen. Vlak hierna een zelfde situatie waarbij Verheydt de bal nu wel goed inkopt maar Alblas behoedde zijn elftal voor een achterstand. De grootste kans tot dan toe ontstond in de 36e minuut toen een voorzet van Kishna door Sem Steijn via zijn hoofd op de paal belandde waarbij hij in de rebound zijn voet er niet goed tegenaan kreeg. Nauwelijks een paar minuten later kwam Vicente Besuijen in één op één situatie met de doelman te staan maar zijn stiftje mislukte volledig waardoor de ruststand met een 0 – 0 score aanbrak.

Na de thee kregen de bezoekers binnen twee minuten twee grote kansen om op voorsprong te komen maar zowel aan Rick van den Stuy en Joshua Sanches waren deze kansen niet besteed. Hierna nam de thuisploeg het heft weer in handen maar mogelijkheden voor Kishna en Verheydt resulteerden nog niet in een voorsprong. Uiteindelijk was het Dhoraso Klas die ban brak door van een meter of twintig hard uit te halen (net als in de eerste wedstrijd destijds in Oss !) en keeper Alblas het nakijken gaf, 1 – 0.  De ploeg van Ruud Brood kreeg daarna nog diverse kansen en mogelijkheden, ondermeer een schot van Kishna spatte op de paal uiteen, om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar slaagde daar vooralsnog niet in. Dan blijft het oppassen wat twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd bijna resulteerde in de 1 – 1. Het was aan Koopmans te danken dat hij het schot van Tejan van vlakbij wist te keren. Een minuut later was het Verheydt die uiteindelijk de 2 – 0 binnenschoot op aangeven van invaller Amar Ćatić en daarmee de wedstrijd definitief in Haags voordeel beslechtte. Voor de centrumspits betekende dat zijn 17e treffer waarbij hij in acht opeenvolgende competitie wedstrijden het net wist te vinden. Door deze achtste overwinning op rij en het puntenverlies van Volendam en Excelsior nemen de Hagenaars nu stevig de vierde plaats in  op slechts één punt van de nummer drie in de stand Emmen en twee punten op de nummer twee Excelsior. De achterstand op koploper Volendam bedraagt acht punten waarbij ADO nog één duel tegoed heeft.                                 

Karakteristieken

ADO Den Haag – TOP Oss: 2 – 0   (0 – 0)

Scheidsrechter:  Martin Pérez
Scoreverloop: 62e min. 1 – 0 Klas, 89e min. 2 – 0 Verheydt

Gele kaarten: Tejan (TOP Oss) Toeschouwers:  0

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Matthys, Kemper, Klas,  (83/Ćatić), Verheydt, Bourard(58/Elia), iKishna, Amofa, Steijn (82/Asante), Janmaat (70/M.Mulder)


Opstelling TOP Oss: Alblas, Pata(82/Nsingi), Lammers, Kaak (87/Damen), Margaritha, v.d.Stuy, Tejan, Geuzen (86/Büttner), v.Eijma, Fleuren (72/Margaret), Sanches (87/Abdat)


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Martin van Oostveen