Hellas wint de Haagse derby

Zaterdag 11 december was het weer zover. De Haagse derby werd weer gespeeld tussen WHC/Hercules en HV Hellas. De Haagse ploegen, spelend in de eredivisie, waren er weer op uit om er een spectaculaire wedstrijd van te maken.

De wedstrijd begon en meteen greep Hellas de voorsprong, maar telkens kwam WHC/Hercules terug met een antwoord. Hellas sloeg een klein gaatje van 2 punten en deze trend zou zich voortzetten gedurende een groot deel van de wedstrijd. Toch kwam de thuisploeg door goals van Luca Baak en Ziggy Eijsenring dicht bij Hellas. Bij de rust hadden de bezoekers een voorsprong van 1 punt.

De tweede helft zag een moeizaam begin voor Hellas dat in de verdediging soms wat steken liet liggen. WHC/Hercules bracht hierdoor de stand terug naar gelijkspel. Maar achter die verdediging stond doelman Caspar Hoving een sterke wedstrijd te keepen waardoor Hellas snel terug kwam op een doelpunt voorsprong. Richting het einde van de wedstrijd begon Hellas de wedstrijd naar zich toe te trekken. Bij WHC/Hercules miste er af en toe wat structuur, en dat is waar Hellas samen met uitblinker van de wedstrijd Ismail Fakhir (8 goals) en ook met mooie acties van Michael Pronk (4 goals) de wedstrijd wist te winnen. Eindstand: 21-23. Hellas mag zich hierdoor weer winnaar noemen van de Haagse derby.

Redactie: Loek van Bergen en Henegouwen
Foto’s: Jet van Bergen en Henegouwen – Meer foto’s op SportSnap