Hellas speelt gelijk tegen Houten

Op zaterdagavond 18 december was het tijd voor de laatste wedstrijd van Hellas voor de winterstop. Dit keer moesten zij aantreden tegen Houten, die tot nu toe de ranglijst aanvoert.

In de openingsfase van de wedstrijd lukte het de Hellenen om een overtuigende voorsprong van 6 tegen 1 op te bouwen. De Haagse dekking gaf weinig weg en de aanvallen werden goed uitgespeeld. Wessel Coster en Pim van Starrenburg zorgden bij Hellas voor een groot deel van de doelpunten. Na een aantal 2 minuten straffen van Hellas lukte het de mannen van Houten om terug te komen tot een stand van 11-8 bij rust.

Aan het begin van de tweede helft bleef deze marge gelijk. Daarna kon Houten met een aantal goede afstandsschoten het verschil verkleinen tot 16-15. Het lukte Hellas niet om het goede aanvalsspel van de eerste helft door te zetten in de tweede helft. Maar door een sterke dekking en daarachter een goed keepende Caspar Hovingh hield Hellas stand.

Hellas bleef lang aan de goede kant van de score maar kwam 5 minuten voor tijd toch voor het eerst op achterstand. Een hard werkend Hellas maakte weer gelijk en kreeg in de laatste seconde een kans om de volle winst te kunnen pakken. Een break-out werd hardhandig afgestopt waardoor Wessel Coster buiten de reguliere speeltijd nog vanaf 7 meter mocht aanleggen. Hoewel hij alle andere strafworpen tot dan toe feilloos binnen had geschoten zag hij deze helaas gestopt.

Hiermee eindigde de wedstrijd met een gelijke uitslag van 21-21.

Redactie: Loek van Bergen en Henegouwen
Foto’s: Jet van Bergen en Henegouwen – Meer foto’s op SportSnap