UltimAir HIJS Hokij plaatst zich voor bekerfinale na winst tegen Panters

EINDSTAND: UltimAir Hijs Hokij vs Zoetermeer Panters 4-1

UltimAir Hijs Hokij heeft gisteravond met 4-1 gewonnen van de Zoetermeer Panters en zich daardoor geplaatst voor de bekerfinale, in januari. De Haagse club wist zich in de afgelopen vier jaar twee keer te plaatsen voor de finale. In 2018 won Hijs Hokij voor het laatst de beker.

Hijs Hokij en Zoetermeer troffen elkaar dinsdagavond voor de derde keer in vijf dagen. In een best-of-three serie ging er bepaald worden welk team de finale van de Beker van Nederland ging bereiken. Vrijdagavond won Hijs Hokij met 5-1, zaterdag won Zoetermeer met 4-1.

Gisteravond was dus de beslissende wedstrijd in strijd om een finaleplek. Het initiatief lag vanaf het begin bij Hijs Hokij. Het had veel de puck, maar hele grote kansen werden nog niet gecreëerd. Zoetermeer beperkte zich vooral tot verdedigen en kwamen er af en toe uit. Toch hoefden de Panters niet heel veel moeite te doen om voor rust overeind te blijven. De teams ging uiteindelijk de kleedkamer in met een stand van 0-0. 

In de tweede periode kreeg Hijs Hokij een flinke tik te verwerken. In de 33e minuut weet Micheal van Rijswijk de puck langs doelman Magnus te schieten en brengt hiermee de Panters op 0-1. Gelukkig voor de Haagse club krijgen twee Panters vlak daarna een twee minuten straf. Hierdoor ontstaat er op het ijs een 5 tegen 3 situatie. Deze kans laat Hijs Hokij niet liggen en via een mooie schijnbeweging schiet Melissant de stand op 1-1. Opnieuw konden de teams met een gelijke stand de rust in gaan. 

In de laatste periode komt Hijs Hokij nog niet los, ondanks de vele kansen die het creëert. De ‘rood-blauwen’ pushen de Panters terug in hun verdedigingsvak en azen op een voorsprong. In de 46e minuut komt eindelijk de verlossing en is het opnieuw Melissant die de puck in het net weet te krijgen: 2-1. Zes minuten voor tijd wordt de wedstrijd definitief beslist als Jurryt Smid de stand op 3-1 brengt. In de laatste minuut weet Justin Evers hier nog 4-1 van te maken.

Een gevoel van opluchting was voelbaar op de tribunes. Het mocht vanavond niet mis gaan en dat gebeurde gelukkig ook niet. Met de 4-1 van Evers was de wedstrijd ten einde en heeft Hijs Hokij de bekerfinale bereikt! Deze zal in ergens januari in de Haagse Uithof plaatsvinden. 

Doelpunt(en) UltimAir Hijs Hokij:

37′ Jeffrey Melissant (1-1 Powerplay)

46′ Jeffrey Melissant (2-1)

54′ Jurryt Smid (3-1)

59′ Justin Evers (4-1 Powerplay)