KVS/Maritiem sluit veldseizoen af met winst

KVS is de eerste helft van het veldseizoen positief geëindigd door nummer laatst Velocitas met 27-15 te verslaan. Ondanks de ruime overwinning gaf Velocitas zich niet zonder slag of stoot gewonnen want de Leiderdorpers maakte KVS zeker in de eerste helft het nog bijzonder lastig. De overwinning kreeg pas in de 2e helft gestalte waarin KVS met 17 doelpunten op overtuigende wijze de klus klaarde.

Ondanks het kletsnatte weer was het gezellig druk op het Cas-van-Dijk Park waar KVS en Velocitas beiden binnen 15 tellen wisten te scoren. De bliksemstart kreeg echter geen gevolg, het 2e aanvalsvak werd in de 1e helft kort verdedigd en ver naar buiten gedrukt. Het duurde dan ook meer dan 6 minuten voordat KVS het 2e doelpunt wist te maken.

Zo ging de wedstrijd in de beginfase tot aan 4-3 gelijk op. Pas tegen het eind van de 1e helft wist KVS een gaatje te slaan mede dankzij doelpunten van Naomi Grootscholten. Grootscholten speelde een sterke 1e helft waardoor KVS uiteindelijk met een 10-6 voorsprong ging rusten.

Het was Velocitas dat na rust wist te scoren en de stand op 10-7 bracht. Maar van een aansluitingstreffer was geen sprake want vanaf dat moment liep het bij KVS als een trein waardoor KVS uitliep naar een 17-9 voorsprong halverwege de 2e helft. Het verzet van de Leiderdorpers was daarmee gebroken met een 24-13 tussenstand als gevolg.

Noemenswaardig was het vrijwel foutloze optreden van het arbitrale duo Schippers en Schippers. Zij zagen in de slotfase ook nog Larissa Lazarom haar eerste 2 doelpunten van de wedstrijd maken maar het was Gijs Gillisen die zowel het eerste als het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte en daarmee de eindstand op 27-15 bepaalde.

Redactie: KVS Korfbal

Foto’s: Eric van der Ende

Meer foto’s op kvskorfbal.nl