UltimAir Hijs Hokij wint van Panters en heeft bekerfinale in zicht

EINDSTAND: UltimAir Hijs Hokij vs Zoetermeer Panters 5-1

Doelpunt(en) UltimAir Hijs Hokij:
2′ Mike van Oeveren (1-0)
3′ Justin Evers (2-0)
6′ Justin Evers (3-0)
47′ Adam Logozzo (4-1)
50′ Bjorn Borgman (5-1)

UltimAir Hijs Hokij heeft vrijdagavond een stevige optie genomen op een ticket voor de finale van de Beker van Nederland. Voor het oog van 1500 toeschouwers wist de Haagse club in eigen huis te winnen van de Zoetermeer Panters: 5-1. Indien Hijs Hokij vandaag de return wint, staan ze definitief in de Bekerfinale. 

Het leek gisteren een makkelijke avond te worden voor de ploeg van coach Chris Eimers. Hijs Hokij sprong namelijk uit de startblokken en stond binnen 6 minuten al met 3-0 voor door doelpunten van Van Oeveren en Justin Evers (2x). Maar niks is minder waar. Na de drie goals speelde Hagenezen niet lekker en liepen teveel straffen op waardoor het een moeizame wedstrijd werd. De Panters kwamen zelfs nog op 3-1 en kregen de uitgelezen kans om daar meer van te maken door de vele strafminuten van de thuisclub. Echter kreeg Zoetermeer het niet voor elkaar om Hijs-goalie Magnus, later uitgeroepen tot ‘Man of the Match’, te passeren. In de derde en laatste periode gooide Hijs Hokij definitief de deur dicht door de 4-1 en 5-1 te maken. Een moeizame, maar belangrijke overwinning dus. 

UltimAir Hijs Hokij reist vandaag af naar Zoetermeer voor de tweede halve wedstrijd. Indien Hijs Hokij wint zijn ze geplaatst voor de Bekerfinale en spelen deze dan in de eigen Uithof!

Redactie: UltimAir Hijs Hokij – Kjelt Vlaardingerbroek
Foto’s: Robert Bos