Silicon Storks blijft toch hoofdklasser in honkbal competitie

De honkballers van Silicon Storks zijn toch niet gedegradeerd uit de hoofdklasse honkbal. Ondanks dat de ploeg van coach Eugene Henson onderuit gingen in de play-downs tegen RCH/Pinquins worden ze als negende team toegevoegd aan de hoofdklasse. Dit zijn de clubs uit de hoogste honkbalklasse van het Nederlandse honkbal overeengekomen.

Tevens is bekend geworden dat degradatie vanaf volgend seizoen niet meer mogelijk is. De hoofdklasse gaat als gesloten competitie verder wat inhoudt dat er alleen nog maar clubs bij kunnen komen als ze aan de licentie voorwaarden van de KNBSB (Koninklijke Nederlandse Baseball en Softbalbond) voldoen. Deze wijziging gaat om een periode van drie tot vijf jaar. De Kijkduin bewoners spelen sinds 2017 in de hoofdklasse en streden altijd tegen degradatie.

Transferperiode

In hoeverre bovenstaande een gunstige uitwerking heeft op het behoud van een aantal bepalende spelers binnen de selectie van coach Eugene Henson (nog niet zeker is of de Storks coach aanblijft, red.) moet nog blijken. Vooral Sheadion Jamanika, Jayden Gonesh en Yurdon Martie die dit jaar deel uitmaakten van het O/23 team dat Europees kampioen werd hebben zich nadrukkelijk in de belangstelling gespeeld van andere hoofdklasse ploegen. De overschrijvingsperiode eindigt op 30 november en dan zal blijken wie er vertrekken bij de Schapenatjesduin bewoners en welke versterkingen erbij komen in Kijkduin.    

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief (Fred Reuling)