Schrikbarend slecht Hijs Hokij verliest in Zoetermeer en heeft allesbeslissende wedstrijd nodig in strijd om finaleplek

EINDSTAND: Zoetermeer Panters vs UltimAir Hijs Hokij 4-1

UltimAir Hijs Hokij heeft zaterdagavond een teleurstellende returnwedstrijd gespeeld tegen de Zoetermeer Panters. In de tweede halve finale wedstrijd van de Nederlandse Beker verloren de Hagenezen verdiend met 4-1. Hierdoor volgt aanstaande dinsdag (2 november) een derde en allesbeslissende wedstrijd in De Uithof. Het team wat deze wedstrijd wint plaats zich voor de bekerfinale. 

De wedstrijd begon zaterdagavond in het Zoetermeerse Silverdome nog zo goed. Jeffrey Melissant schoot na drie minuten al raak en zette daarmee Hijs Hokij op een 0-1 voorsprong. Het leek, net zoals vorige week toen de Haagse club met 3-7 won van de Panters, een makkelijke avond te worden. Maar niks was minder waar. De Panters klapte bijna gelijk op de opbouw van Hijs Hokij en verstoorde hierdoor het spel van de uitclub. In de negende minuut wist Zoetermeer zichzelf ook te belonen en kwam via Attila Birke op gelijke hoogte. Hijs Hokij creëerde in dezelfde periode nogwel kansen, maar wist deze niet te verzilveren. 

In de tweede periode kwam Hijs Hokij totaal niet meer in haar spel en was het team ver door de ondergrens gezakt. De spelers leken elkaar niet meer te begrijpen en verloren constant de puck aan de tegenstander. Zoetermeer was daarentegen 80% van de speeltijd in puckbezit, terwijl de Haagse formatie zelf weinig klaar speelde en in deze gehele periode amper op doel schoot. Het was daarom ook niet verrassend te noemen dat de Panters in de 33e minuut op voorsprong kwamen door een doelpunt van Van Rijswijk. Zes minuten later werdt er zelfs 3-1 van gemaakt toen Collard de puck achter doelman Magnus wist te krijgen. Het was een ‘gouden’ periode voor de thuisclub die uitermate wist te profiteren van de fouten van een slecht spelend Hijs Hokij. 

Coach Chris Eimers husselde in de pauze de lijnen wat door elkaar en in de laatste periode kreeg Hijs Hokij weer iets meer grip op de wedstrijd. Het ontbrak echter aan een goede laatste pass en het afmaken van kansen. Vier minuten voor het einde haalt Eimers in een alles of niets poging doelman Magnus naar de kant, zodat Hijs Hokij kan beschikken over een extra speler. Wat volgt zijn een paar kansen, maar niemand weet de puck in het Zoetermeerse doel te schieten. Omdat doelman Magnus van Hijs Hokij in de bank zit is het Haagse doel ook leeg. Hier weet Panters-aanvaller Borgman enkele minuten later goed gebruik van te maken en schiet de puck, weliswaar met veel overdreven en onnodige bewegingen, tussen de palen: 4-1. De desbetreffende speler rijdt gelijk door naar de Haagse bank, waarop Hijs-captain Kick reageert en Borgman te grazen neemt. Kick is daardoor echter geschorst voor de return van aanstaande dinsdag in Den Haag. 

Een totale off-day dus voor Hijs Hokij die vrijdagavond nog met 5-1 wisten te winnen van Zoetermeer. Nu volgt er komende dinsdag een beslissende en laatste wedstrijd in de strijd om een finale plek. Hopelijk zijn de ‘rood-blauwen’ na dit verlies wakker geschud en maken ze het op 2 november af in de eigen Uithof.

Doelpunt(en) UltimAir Hijs Hokij:

3′ Jeffrey Melissant (0-1)

Redactie: UltimAir Hijs Hokij – Kjelt Vlaardingerbroek
Foto’s: Robert Bos