Rode kaarten voor EHC ontsieren duel tegen DFS

Eredivisiedebutant EHC heeft in Arnhem met 37-22 verloren van het Arnhemse DFS.

In de eerste kwartier ging het nog gelijk op, al hadden de Haagse handballers moeite met de offensieve dekking van de Arnhemmers. De Hagenaars kregen zeer veel tijdstraffen waardoor het enkele minuten met 4 man in het veld stond. Daar maakte DFS gretig gebruik van en nam direct afstand van EHC. Met de smalle selectie door veel blessures (vooral in de opbouw rij) kwam het ook ongelukkig uit dat opbouwer Youri Verschut in de eerste helft met rood het veld moest verlaten na 3 tijdstraffen van 2 minuten.

Mede door het ondertal waren er veel snelle tegenaanvallen, waardoor EHC niet bij machte was hier tegenop te handballen. DFS was ook gewoon beter. Ruststand 21-13.

In de tweede helft kreeg EHC nog 2 rode kaarten door overtredingen die erg zwaar bestraft werden waardoor de wedstrijd onnodig grimmiger werd. Een opsteker voor de selectie uit Leidschendam-Voorburg was dat jeugdspelers en spelers uit het tweede team veel minuten hebben kunnen pakken en konden groeien in hun spel en vertrouwen. Hiermee groeit het team in de breedte en dat is het belangrijke ontwikkelpunt voor deze promovendus. Eindstand: 37-22

EHC blijft met nog nul punten uit zeven duels, samen met Feyenoord, onderaan de ranglijst staan in de eredivisie.

Redactie: Haagsetopsport.nl