KVS/Maritiem mist aanvalskracht tegen Nieuwerkerk

Ondanks een tomeloze inzet is KVS/Maritiem er zaterdag niet in geslaagd om Nieuwerkerk te verslaan. KVS had geleerd van de nederlaag tegen Unitas want het bood veel meer fysieke weerstand tegen de titelkandidaat. KVS keek de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan, kwam een aantal keren knap dichtbij maar het ontbrak aan echte aanvalskracht om het Nieuwerkerk daadwerkelijk moeilijk te maken. Door de nederlaag staat KVS nu 3e in poule.

De week begon gehavend aan de voor KVS/Maritiem belangrijke wedstrijd. Youri Nadorp en Martine Rog ontbraken wegens blessures maar uiteraard wist trainer/coach Andere Kuipers een volwaardig team binnen de lijnen te krijgen om de strijd met Nieuwerkerk aan te gaan.

De beginfase was het vooral zoeken voor beide ploegen die tot aan 2-3 redelijk gelijk opging. Vanaf dat moment werd Nieuwerkerk duidelijk de bovenliggende partij. Vanaf 3-5 scoorde het vier keer op rij en liep snel uit naar 3-9. KVS vocht zich terug tot een 8-9 achterstand maar zag Nieuwerkerk op slag van rust toch weer uitlopen. Met wisselende en dynamische aanvallen creëerde Nieuwerkerk veel kansen waardoor KVS uiteindelijk met 3 doelpunten achterstand de rust in ging (8-11).

Een achterstand die gedurende de 2e helft bleef staan maar die toch weer werd verkleind tot 12-14. Het KVS publiek liet van zich horen maar het was Nieuwerkerk dat kleine foutjes meteen afstrafte en uiteindelijk gemakkelijk uitliep naar een 14-20 overwinning.

Redactie: KVS Korfbal
Foto’s: Eric van der Ende