Inter Rijswijk maatje te klein

De eerste vier wedstrijden met winst afsluiten, was één van de doelstellingen van het eerste herenteam van volleybalvereniging Inter Rijswijk. Met 11 punten uit 4 wedstrijden (3-0, 0-3, 3-2 en 1-3) mag dat een mooie start van het seizoen genoemd worden. De topper van dit weekend zou echter de maat zijn voor de rest van de komende weken. De reserve heren van Sliedrecht Sport waren afgelopen weekend te gast in De Altis. Met een mengeling van jonge en oudere (ervaren) gasten was dit een gewaagde tegenstander voor Inter Rijswijk.

In de eerste set startte Inter Rijswijk stroef. Mogelijkheden tot scoren werden gecreëerd, maar werden niet benut. Sliedrecht Sport stond goed gepositioneerd in de verdediging en deed wat Inter Rijswijk naliet: scoren. Ook schortte het bij de Rijswijkse volleybal mannen aan servicedruk en mentaliteit.

Om het tij te keren in set twee, wisten de mannen van coach Van Yperen wat hun te doen stond. Bart Jan Stolk liet zich direct van de service lijn gelden, met een serie van 5 punten tot gevolg. Dit zorgde in het begin van de set voor een opleving en een riante voorsprong. Midden Roel Oude Nijhuis kon af en toe een puntje mee pakken op aangeven van spelverdeler Pim Mossel. Door deze midden dreiging had diagonaal Peter Veldman regelmatig ruimte om te scoren. Richting het einde van de tweede set slopen er teveel fouten in het Rijswijkse spel. De Sliedrechters waren dan ook als eerste bij de 25 punten. In set drie werd er veel geforceerd vanuit de service. Na een reeks waarbij geen enkele service binnenviel, moesten de Rijswijkse mannen het afleggen tegen de gasten.

Inter Rijswijk weet voorlopig zijn plek. Voor het ‘echte grote mannen volleybal’ zal het in kwaliteit en mentaliteit nog moeten groeien. Op de ranglijst is het stuivertje wisselen met Sliedrecht Sport. Voorlopig zullen de Rijswijkse mannen de competitie vervolgen vanaf plek 3. Volgende week wacht een bekerronde in het Utrechtse Vianen, waar ze het plaatselijke Servia en het Limburge Polaris treffen. Over 2 weken is het vervolg van de competitie met een wedstrijd tegen de mannen uit Zaanstad. Zowel heren 1 als dames 1 van Inter Rijswijk zullen gelijktijdig aantreden in de Zaanse enclave.

Komt allen

Verslag Pim Mossel

Foto yanyunsong

Foto: Jurriaan Vink serveert.