HRC verslaat The Bassets

In de Tweede minuut kwamen The Bassets als eerste op het scorebord, de conversie werd ook benut. 0-7. In de vierde minuut kreeg HRC echter een penalty kick, die (in de lijn der verwachting) door Lorenzo Groos tussen de palen werd gekickt en waardoor HRC meteen aanhaakte 3-7. In de 15de minuut scoorde Jordi Hop vanuit een scrum de eerste try voor HRC en natuurlijk werd de conversie door Lorenzo benut. 10-7. 28ste minuut waren het de Bassets die op hun beurt weer aanhaakten: de penalty kick verdween tussen de palen. 10-10.

30ste minuut gele kaart voor speler van de Bassets. HRC benutte het overval en uit de line out scoorde Timon Vijn een try. En ook deze kick van Lorenzo verdween weer tussen de palen. 17-10
35ste minuut wisten de Bassets toch weer aan te sluiten door een penalty kick tussen de palen te laten verdwijnen 17-13. 40ste minuut nam HRC echter wat meer afstand doordat Ian IJmkers de bal achter lijn. Drukte. Vervolgens kwam er echter wel een einde aan de wedstrijden lage 100% score van Lorenzo. Ook hij lijkt feilbaar en de teams gingen dus met 22-13 de rust in.

41ste minuut van tweede helft scoort Bink van Wijk zijn een try die werd door Lorenzo weer keurig geconverteerd. 29-13. In de 53ste minuut kwamen The Bassets weer op het scorebord en ook de conversie werd goed gekickt. 29-20. 57ste minuut kwam het scorebord weer in beweging, deze keer scoorde HRC de try. Deze kwam op naam van Lorenzo Groos na een slimme kick van Amir Rademakers. Ook met de conversie (Lorenzo) zal het goed. 36-20.

65ste minuut werd Kevin Krieger met rood naar de kant gestuurd wegens aanmerkingen op de leiding (zijn opmerkingen waren begrijpelijk, maar niet des rugbys). Niet veel later werden de partijen echter weer in evenwicht gebracht door een gele kaart voor Bassets. Die bleek ook het laatste wapenfeit.
HRC vs The Bassets eindigde in een 36-20 winst voor HRC.