Hellas wint overtuigend van E&O

Op zaterdag 30 oktober speelde Imto Benelux Hellas een thuiswedstrijd tegen Oosting Metaal Recycling E&O. Vooraf werd dit een spannende wedstrijd geschat, maar al snel bleek dat er in de Hellashal niets te halen viel voor de gasten uit Drenthe. 

In de openingsfase van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. Aan beide kanten werden mooie aanvallen gespeeld en een aantal fraaie doelpunten gescoord. Dit resulteerde in een stand van 8 tegen 6 na een kwartier spelen in het voordeel van de mannen uit Den Haag. Vanaf dit punt in de wedstrijd ging het lopen aan de kant van Hellas. Dankzij een tactisch besluit om één van de spelers van E&O uit te dekken begon het in de dekking te lopen en kon Hellas door het spelen van vloeiende aanvallen uitlopen tot een gat van 5 doelpunten. De ruststand was 16 tegen 11.

Na de rust zette Hellas de lijn van de eerste helft voort. Zij begonnen scherp en konden het verschil gelijk uitbreiden naar 8 doelpunten. E&O had de gehele tweede helft geen antwoord op het spel van Hellas, hierdoor bleef het verschil maar groeien in het voordeel van Hellas. Met nog een kwartier te spelen had Hellas een voorsprong van 10 doelpunten waardoor coach Maarten Roestenburg sommige van zijn spelers rust kon geven. De thuisploeg bleef geconcentreerd spelen tot het laatste fluitsignaal en dit resulteerde in een overtuigende 33-22 overwinning voor Hellas.

Redactie: Loek van Bergen en Henegouwen
Foto’s: Jet van Bergen en Henegouwen – Meer foto’s op SportSnap