Haagsche Rugby Club overtuigt tegen laagvlieger

De Haagsche Rugby Club heeft zaterdag op eigen veld met 35-5 gewonnen van Amstelveen. De Haagse rugbyers staan na drie wedstrijdronden gedeeld tweede met slechts een punt achterstand op koploper ’t Gooi. Amstelveen bleef na dit weekend nog steeds zonder punten.

In Den Haag was het net begonnen met regenen toen de Colts (gewonnen van de Dukes) het veld ruimden voor het eerste team. Maar iets tegen de verwachting in kwam na een kwartier de eerste score op het bord: Amstelveen scoorde een try, de conversie werd gemist. Stand 0-5.

Iets later leek het nog verder mis te gaan toen een fout van HRC werd bestraft met een penalty kick. De kick verdween echter niet tussen de palen, en de stand veranderde dus niet. Na een klein half uur werd het tij echter gekeerd. Door Kevin Krieger werd de eerste try voor HRC gedrukt, de conversie door Lorenzo Groos ging tussen de palen (7-5). Iets later raakten de gemoederen wat verhit na een stevige tackle van Ian IJmkers. Er volgde een korte toespraak door de referee en de aanvoerders moesten hun maten wat tot bedaren brengen.

In de 35ste minuut sloeg HRC weer toe. Vanuit de line out kwam de bal bij Jordi Hop terecht en met zijn fameuze snelheid zorgde hij voor een try die door Lorenzo Groos geconverteerd werd, stand 14-5. Daarmee gingen beide teams de rust in (die nog steeds door regen overgoten was).

In de 12e minuut na de rust was het weer raak voor de gastheren. Uit een scrimmage onder de palen kwam de bal bij Lorenzo Groos en hij scoorde een try die hij vervolgens zelf converteerde (21-5). In de 20ste minuut scoorde Bas Michel de volgende Haagse try en weer zorgde Lorenzo Groos voor twee geconverteerde punten. Stand 28-5. Het slotakkoord in de 30ste minuut was voor Joshua Kessler. Na een snelle aanval met veel passes kon hij (scrum half en net opgekomen uit de eigen jeugd) netjes afronden met een try en Lorenzo Groos hield net als bij Oemoemenoe vorige week zijn 100% score uit de conversies. Eindstand: 35-5.

Foto: archief www.sportsnap.nl