Drie punten blijven in Den Haag

De zaalvoetbalsters van ZVV Den Haag hebben in een thuisduel met 3-2 gewonnen van ZV Libertas.

In de eerste helft gaf ZVV Den Haag qua spel niet thuis ondanks de snelle voorsprong. Topscorer Samia Kaaouane was er na een prachtige aanval weer als de kippen bij, 1-0. Maar ZV Libertas was in de eerste helft de bovenliggende partij en kwam dan ook verdiend langszij, 1-1. Het was de ploeg uit het Friese Damwoude dat constant kansen kreeg om op voorsprong te komen. Mede door heldhaftig keeperswerk van de uitblinkende Haagse sluitpost Lisa Franken kon de Friese ploeg niet op voorsprong komen. De 1-1 ruststand werd dan ook met veel geluk bereikt.

Homogeen
René Havermans en zijn assistenten Jeffrey Brand en vooral Stef Valk pepten de ZVV Den Haag speelsters na rust extra op. Want er stond in de tweede helft opeens een homogeen team binnen de lijnen. En ZVV Den Haag kreeg dan ook kansrijke momenten voor het doel van ZV Libertas. Eerst was het teamcaptain Priscilla de Vos trefzeker, 2-1 en vervolgens kreeg Priscilla Mesker een kans om doeltreffend uit te halen. Dit deed de Delftse in Haagse dienst dan ook, 3-1. Het talentvolle ZV Libertas deed nog wat terug, 3-2 maar kon door Haagse strijd en goed keeperswerk niet langszij komen! Het waren voor ZVV Den Haag benauwde laatste minuten. Maar het team van René Havermans bleef overeind. Eindstand 3-2.

Eén van de hoogtepunten en vermeldenswaardig was ook de schitterende strakke pass op maat van Samantha Chin A Sang op de vrijstaande Rochella Becker die de bal in één keer volleerde op het Friese doel en de bal helaas tegen de dwarsligger ketste!

Volgende week is futsal topteam Drachtster Boys in Friesland “The Next Opponent” van ZVV Den Haag.

Scoreverloop:
5” Samia Kaaoune 1-0
11” 1-1
Ruststand 1-1
25” Priscilla de Vos 2-1
26” Priscilla Mesker 3-1
32” 3-2

Foto’s: Frank van Leeuwen
meer foto’s op www.sportsnap.nl