Die Haghe en ALO winnen en zijn “herfstkampioen”

In een zeer regenachtig Nieuw-Vennep wist Die Haghe de laatste wedstrijd van het eerste gedeelte van de veldcompetitie van KIOS ruim te winnen en sluit dit voorlopig af als koploper. De Haagse derby tussen HKV Achilles en HKV Ons Eibernest eindigde in een gelijkspel 24-24.

Hierdoor kon Die Haghe de koppositie in nemen zonder deze te delen met Achilles.

Achilles op 1 punt en ZKV op 2 punten. Zij gaan uitmaken wie er na de zaalcompetitie de kampioen gaat worden. HKV Ons Eibernest is geen directe kandidaat voor een kampioenschap en kan zich gaan voorbereiden op de zaalcompetitie alwaar de Haagse teams elkaar weer gaan ontmoeten.

In de overgangsklasse wist KVS-Maritiem een eenvoudige winst tegen de rode lantaarndrager Velocitas te scoren met 27-15. VEO verloor met 1 punt verschil van BEP (14-15) en kon hierdoor geen plaatsje stijgen op de ranglijst.

In de 1ste klasse E is ALO wel de grootste verrassing. Het team van Mady Tims staat voorlopig fraai op de eerste plaats en is hierdoor ook de Herfstkampioen, die aanspraak gaat maken op het kampioenschap na de de zaalcompetitie. Alo won thuis met 14-12 van Movado en Refleks staat stevig in de middenmoot na de winst bij het Delfse Phoenix met 8-16. ALO heeft een voorsprong van 3 punten op naaste belager ONDO uit ‘s-Gravenzande.

In de tweede klasse hebben GKV en Dunas de veldcompetitie voorlopig afgesloten met verliespartijen. GKV met 14-19 tegen Tjoba en Dunas kwam net tekort tegen ODO met 12-14.

GKV zweeft in de middenmoot en Dunas staat op de laatste plaats.

Redactie: Sportshoots.nl
Foto’s van VEO: Olaf Otten -Meer foto’s op SportSnap
Foto’s van Achilles – HKV Ons Eibernest: Erik de Kleijn – Meer foto’s op SportSnap