De Haagse waterpolosters naar volgende bekerronde

Waterpolo Den Haag plaatste zich voor de volgende bekerronde door de overtuigende winst op VZV met 9-2. Naaste concurrent ZVL staat op de tweede plaats en is geen gevaar meer voor de Haagse dames, gezien de winst in het onderlinge duel. 

De opbouw van het team, door coach Anton Heiden krijgt steeds meer effect. “De verdediging is de eerste fase van de opbouw en geeft vertrouwen als dit goed loopt voor de speelsters. De volgende stap is om de aanval te verbeteren en het rendement van de kansen te vergroten. Dit laatste is een kwestie van vertrouwen van de speelsters onderling om opgelegde kansen te creëren en te benutten. De verschillende aanvalspatronen en situaties bij een vrouw meer situatie is een kwestie van oefenen en nog eens oefenen ” is de insteek van Coach Heiden.

Dat in de eerste twee periodes VZV een hoge pressing speelde om de Haagse ploeg van scoren af te houden was niet de hele wedstrijd vol te houden. De 3-1 tussenstand in het voordeel van Waterpolo Den Haag lokte VZV  uit om met meer risico te gaan spelen. Het gevolg was dat in de derde periode de Haagse ploeg de score ook direct met 5 doelpunten naar 8-1 tilde. In vierde periode scoorde beide team nog een keer, met als eindstand 9-2.

De mannen van Waterpolo Den Haag, liepen tegen een verliespartij op, tegen ZPC Amersfoort met 14-8. Na twee periodes was de stand nog 5-5, echter hierna was het op voor de mannen van coach Mark van Engelen en namen de Amersfoorters snel een beslissende voorsprong.

Komend weekend staat de de competitiewedstrijd tegen buurtgenoot WZC op het programma voor de dames. Deze wedstrijd start om 17:55 u. De Haagse mannen spelen tegen GZC Donk uit Gouda, aanvang 19:20u. Beide wedstrijden worden gespeeld in het Hofbad.

Redactie: Sportshoots.nl
Foto’s: Maarten Knol – Meer foto’s op SportSnap