Boeiende handbaltopper eindigt onbeslist

In sporthal Loosduinen stond zaterdagavond de topper WHC/Hercules en E&O op het programma. Beide ploegen kenden een prima start van de competitie met 2 gewonnen duels. Qua resultaten een eerste krachtmeting tussen 2 kanshebbers voor een hoge eindnotering in de eredivisie. De punten werden ditmaal gedeeld: 24-24.

In de goed gevulde sporthal ontspon een heerlijk, stevig maar sportief duel waarin de thuisploeg de eerste plaagstootjes uitdeelde via spelverdeler Ziggy Eijsenring. De bezoekers waren geenszins onder de indruk en haakte met verzorgde aanvallen prima aan waarbij vooral de sterke, slimme linkeropbouwer Daan Molenbroek regelmatig in stelling werd gebracht en doelman Stefan Stapper slechts het nakijken had.

Halverwege de eerste helft wisten de Drentenaren toch wat uit te lopen, deels door slordigheden in de aanvalsopbouw van de Hagenaars met als gevolg balverlies en aan de andere kant de groen-witten wel koelbloedig afrondden. Het combinatieteam van het duo Rijkens en De Koning bleef echter met veel inzet onder aanvoering van jongeling Koen Houdijk de aanval opzoeken. Met een prachtige vlieger, op perfecte wijze aangespeeld door Ziggy Eijsenring, bracht het supertalent zijn team op slag van rust weer tot op 1 punt van de opponent, ruststand 11-12.

Dat beloofde dus nog een spannend 2e deel van deze aantrekkelijke clash te worden. Technisch was het van beide kanten niet altijd even fraai maar de inzet en soms stevige duels van alle hoofdrolspelers vergoedde veel. Toch was het opnieuw E&O dat snel zaken wilde doen en met snelle en gedegen uitgevoerde aanvallen in 5 minuten tijd na rust weer wat meer afstand nam. Routinier Stefan Stapper hielp in deze lastige fase uiteindelijk met geweldige reddingen z’n maatjes over het dode punt heen. En zowaar vond de aanval weer dankzij Jonah Baak de openingen in de taaie verdediging van de bezoekers.

E&O hield lang stand maar 5 minuten voor tijd kwam WHC/Hercules via een prachtig schot van Thimo Bakker langszij en in die slotminuten lukte het de “Men in Black” om zelfs op voorsprong te komen via de sterke Mitch Giezeman. Stefan bleef de ballen uit z’n doel ranselen en zo leek de thuisploeg voor een kleine sensatie te gaan zorgen door misschien wel de volle buit in Den Haag te houden. Helaas kreeg men in de dying seconds 2 tijdstraffen te verwerken en een terechte 7m die door Rick Wielage van E&O koeltjes werd benut, eindstand 24-24.

Natuurlijk meteen na het laatste fluitsignaal toch teleurgestelde koppies bij WHC/Hercules dat zo dicht bij de overwinning was geweest maar al snel moest men ook wel toegeven dat de uiteindelijke remise wel een juiste afspiegeling was van dit heerlijke spektakelstuk.

Redactie: Ronald Mooiman
Foto’s: Frank van Leeuwen – Meer foto’s op SportSnap