BC Drop Shot stuurt Hoornse BV zonder punten naar huis

Zaterdag kwam Hoornse BV op bezoek bij BC Drop Shot. Hoornse moest een aantal sterke spelers missen, terwijl BC Drop Shot net op tijd een paar sterkhouders weer mocht begroeten, na hun uitstapjes bij internationale toernooien. Wel ontbrak de volledige buitenlandse enclave bij Drop Shot, dus de Nederlandse spelers moesten de punten pakken.

Voor Drop Shot was het belangrijk om een grote uitslag neer te zetten, om in het spoor te blijven van Duinwijck en Almere. Hoornse heeft nog uitzicht op de vijfde plaats, welke toegang geeft tot de kampioenspoule, maar moet dan wel punten zien te scoren tegen het sterke Drop Shot.

De herendubbel ging tussen Wessel van der Aar en Lars Kros tegen Thomas Sibbald en Dave Veerman. Geconcentreerd liepen Wessel en Lars langzaam maar zeker bij het Hoornse duo weg en wisten met 21-14 en 21-14 het eerste punt binnen te slaan. De damesdubbel Alyssa Tirtosentono en Jaymie Laurens tegen Mireille van Daal en Sanne Roos gaf een eenzijdige eerste game te zien, die met 21-9 door Drop Shot werd gewonnen. Misschien ging het wel te gemakkelijk, want de tweede game was een stuk spanneder. Maar met 21-19 stonden Alyssa en Jaymie toch nog aan de goede kant van de score.

De enkelspelen waren, op één na, zéér éénzijdig. Joran Kweekel had weinig moeite met Thomas Sibbald (21-11 en 21-6). Met dezelfde cijfers versloeg Jaymie Laurens Simone Hermsen en Lars Kros liet Joey Muns geen kans (21-9 en 21-11). Novi Wieland had het een stuk moeilijker tegen de ervaren Mireille van Daal. De eerste game ging dan ook met 14-21 naar Mireille. In de tweede game schudde Novi alle schroom en zenuwen van haar af en dwong via 21-11 een derde game af. Deze liep aardig gelijk op, totdat Mireille op 13-10 een gaatje had geslagen. Onder nadrukkelijke aanmoedigingen van coach Robbie Kneefel zette Novi de turbo aan en wist liefst 11 punten op rij te scoren en zo de derde game met 21-13 te pakken. Tussenstand voor de mixen: 6-0.

De mix van Joran en Alyssa werd een eenvoudige overwinning op Joey en Simone, waarbij soms wat showelementen werden ingebracht door de Drop Shot mix. Op de andere baan hadden ook Wessel en Novi niet veel te duchten van Dave en Sanne. De sterk spelende Wessel trok Novi met zich mee en met 21-7 en 21-12 pakten ze de winst en zetten ze de eindstand op 8-0 voor BC Drop Shot.

Een mooie overwinning, die BC Drop Shot in het spoor houdt van BC Duinwijck en BV Almere. Op 6 november, staat de laatste thuiswedstrijd in fase 1 op het programma. BC Drop Shot staat dan in Sportcentrum Mariahoeve vanaf 18.00 uur tegenover BC Amersfoort. Houd echter wel de diverse media in de gaten, want we weten nog niet of er strengere maatregelen worden afgekondigd door de regering.


Redactie: Drop Shot
Foto’s: Frank van Leeuwen – Meer foto’s op SportSnap