ADO Den Haag vrouwen houdt landskampioen FC Twente op gelijkspel. Video Interviews met Romy Speelman en Jaimy Ravensbergen

De vrouwen van ADO Den Haag ontvingen zondagmiddag in het Cars Jeans Stadion de vrouwen van landskampioen FC Twente. Na de aftrap zette de Haagse vrouwen de ploeg uit Enschede gelijk onder druk. Na krap vier minuten kwam ADO al op voorsprong door een treffer van Jaimy Ravensbergen na een assist van Romy Speelman. Lang kon de ploeg van trainer Sjaak Polak niet van de voorsprong genieten want vier minuten later scoorde Fenna Kalma de 1 – 1.

Na een kwartier spelen was het Barbara Lorsheyd die op dat moment de tweede treffer van de Tukkers voorkwam door sterk optreden bij inzetten van Renate Jansen (ex-ADO) en Kalma. Toch was het kort daarna wel raak voor de bezoekers door Kayleigh Van Dooren die de bal via een kluts in de diepte kreeg aangespeeld en de bal beheerst achter Lorsheyd in het Haagse doel liet verdwijnen. (1 – 2). Hierna golfde het spel zo’n beetje op en neer zonder dat er nog doelrijpe kansen konden worden genoteerd. Vier minuten voor de rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door opnieuw Ravensbergen na een voorzet van Kayra Nelemans.

Met deze score (2 – 2) zochten de ploegen de kleedkamers op.

Ook in de tweede helft bleef het een bijzonder aantrekkelijk duel. Na een klein kwartier namen de bezoekers weer een voorsprong door een perfecte vrije trap van Marisa Olislagers waarbij Speelman aan Haagse kant even daarvoor de fout was ingegaan. Ook deze voorsprong bleef voor de ploeg uit Enschede niet lang staan want nauwelijks vijf minuten later was het middenvelder Kirsten v.d.Westeringh die met een schitterend afstandsschot Daphne van Domselaar in het doel van de bezoekers het nakijken gaf (3 – 3).

Nog hield de doelpuntenregen niet op want twaalf minuten voor tijd bracht Ravensbergen net haar derde treffer de thuisploeg weer op voorsprong (4 – 3) maar het laatste woord was alsnog voor de bezoekers want Renate Jansen bepaalde met haar doelpunt de eindstand op 4 – 4.

Ondanks dat er liefst zes minuten extra tijd werd bijgeteld kwam er dus geen verandering meer in de score. Na afloop waren er toch wat teleurgestelde gezichten te zien bij de Hagenaars want de algemene tendens was toch dat de ADO vrouwen twee punten hadden laten liggen.       

Interviews met Romy Speelman en Jaimy RavensbergenKarakteristieken:

ADO Den Haag vrouwen – FC Twente vrouwen:   4 – 4      (2 – 2)

Scheidsrechter: Tjitte Ploegstra

Scoreverloop: 4e min. 1 – 0 Ravensbergen, 8e min. 1 – 1 Kalma, 18e min.  1 – 2 v.Dooren,
41e min. 2 – 2 Ravensbergen, 57e min. 2 – 3 Olislagers, 62e min. 3 – 3 v.d.Westeringh, 78e min. 4 – 3 Ravensbergen , 84e min. 4 – 4 R.Jansen

Gele kaarten: Hendriks, Verspaget, van Belen (ADO Den Haag) Toeschouwers: 481


Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Hendriks, Verspaget, Nelemans, Raaymakers, Looijen (46/Amani), Ravensbergen, v.d.Westeringh, Douma, Rijsbergen (71/Sellies) (89/v.Oosten), Speelman (80/v.Belen)


Opstelling FC Twente: v.Donselaar, v.Es, Dijkstra, Olislagers, Stolze(74/Everaerts), Giesen, Kalma, R.Jansen (85/Teulings), v.Dooren(60/B.Jansen),  Casparij, Kaptein


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo