ADO Den Haag pakt overtuigend periodetitel na ruime winst op MVV

ADO Den Haag heeft vrijdagavond op zeer overtuigende wijze de 1e periodetitel veroverd, na een 0-3 voorspong bij rust declasseerde de Hagenaars in De Geusselt MVV Maastricht met 2 – 6. Door deze overwinning en het verlies van Excelsior in Breda tegen NAC (4 – 1) was het periodekampioenschap een feit.

Al na drie minuten spelen kopte Sem Steijn achterwaarts een afgeslagen inzet achter doelman Thijmen Nijhuis. Zes minuten later sloeg Steijn opnieuw toe door de assist van Amar Ćatić achter zijn standbeen langs doelman Nijhuis te werken. Na ruim een half uur was het Samy Bourard die de ruststand met een afstandsschot op 0 – 3 bepaalde.

Nadat Vicente Besuijen nog had verzuimd om vlak na rust de score op te voeren zette Thomas Verheijdt met een kopgoal zijn oude club op een 0 – 4 achterstand. Na ruim een uur spelen deed invaller Orhan Džepar wat terug namens de thuisploeg. Met nog een kwartier te gaan tilde Besuijen de stand naar 1 – 5 op aangeven van Jamal Amofa. Uiteindelijk leek Besuijen de eindstand op 1 – 6 te bepalen maar in de slotminuut ging de bal nog op de  “Haagse’ stip na een overtreding van Hervé Matthys op Mart Remans die uiteindelijk zelf het slotakkoord verzorgde in De Geusselt.  

Al met al een knappe prestatie van de Hagenaars  die van de week nog te horen kregen dat er definitief zes punten zouden worden afgetrokken  maar dit gebeurt pas aan het einde van het seizoen.                

Karakteristieken:

MVV Maastricht – ADO Den Haag:  2 – 6  (0 – 3)

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal

Scoreverloop: 3e min. 0-1 Steijn, 9e min. 0-2 Steijn, 34e min. 0-3 Bourard, 58e min. 0-4 Verheijdt, 64e min. 1-4 Džepar, 73e min. 1-5 Besuijen, 80e min. 1-6 Besuijen, 90e min. 2-6 Remans (p)


Gele kaarten: Delferriere, Kleinen (MVV), Verheijdt (ADO Den Haag)


Toeschouwers: 3.500

Opstelling MVV: Nijhuis, Labylle, Essers, Delferriere, Zeegers (46/Libert), Blummerl, Souren, Kleinen(67/Mami), Remans, Ntelo (74/Aziz), Alberg (46/Džepar)

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Kemper, Matthys, Amofa (90+2 Seedorf), Steijn (67/M.Mulder), Klas, Besuijen, Breinburg, Bourard (90+2 Komljenovic), Ćatić (90+2 Rottier), Verhheijdt (90+2 v.Mil)   


Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief (Martin van Oostveen)