ADO Den Haag met veel moeite door naar 2e ronde TOTO KNVB Beker

ADO Den Haag heeft dinsdagavond op Sportpark De Ebbenhorst de amateurs van Sparta Nijkerk, koploper in de 3e divisie op de zaterdag, met de nodige moeite met 2-0 verslagen.

De Hagenaars traden aan zonder de geblesseerden Kemper en Breinburg, ook Sem Steijn ontbrak hij werd uit voorzorg (licht geblesseerd) aan de kant gehouden.

De amateurs van Sparta Nijkerk namen vanaf de eerste minuut gelijk het initiatief en waren in het eerste kwartier via Wesley de Laat en Maurice de Ruiter dicht bij de openingstreffer maar tot tweemaal toe werd de bal door een ADO speler van de doellijn gehaald.

Na een half uur spelen was het Luuk Koopmans in het Haagse doel die de 1 – 0 van Maurice de Ruiter op de doellijn wist te voorkomen. Zo’n tien minuten hiervoor viel de eerste mogelijkheid voor de ploeg van trainer Ruud Brood te noteren toen een voorzet van Vicente Besuijen door Thomas Verheydt hard op het doel werd gekopt maar doelman Manuel Hoogewoning van de thuisploeg tikte de bal over de doellat.

Op slag van rust kon Jamal Amofa niet verder en kwam Cain Seedorf voor hem in het veld.

Na de rust waarin Ricardo Kishna na zo’n klein kwartier Amar Ćatić verving en na zijn invalbeurt tegen Excelsior  nu weer wat ritme opdeed was het opnieuw niet best wat de bezoekers lieten zien. Na een kleine zeventig minuten kreeg ADO een corner die kort werd genomen en voor de goal werd gebracht maar Dhoraso Klas kopte de bal recht in de handen van de keeper van de thuisploeg.

Terwijl de 3e divisionist in de wedstrijd diverse kansen had gekregen om de Hagenaars pijn te doen en weigerde de kansen om te zetten in een doelpunt sloeg de ploeg van trainer Brood toe in het Haags kwartiertje door treffers van Verheydt en invaller Evan Rottier waardoor de residentieclub zich plaatste voor de 2e ronde van de TOTO KNVB Beker.