ADO Den Haag in laatste minuut onderuit in Doetinchem tegen De Graafschap

ADO Den Haag is vrijdagavond op bezoek bij De Graafschap in Doetinchem in de laatste minuut onderuit gegaan  (1 – 0 ). ADO Den Haag begon aan de wedstrijd zonder de basisspelers Jamal Amofa, Boy Kemper en Gregor Breinburg.

Beide ploegen hadden tot de onderlinge ontmoeting ieder zevenmaal gewonnen, drie keer gelijk gespeeld en tweemaal verloren. Door de zes punten aftrek stonden de bezoekers op de negende plaats en de Superboeren op de derde plaats op de ranglijst. In de openingsfase nam de thuisploeg gelijk het initiatief wat resulteerde in een aantal kansjes , onder andere voor Giovanni Korte (ex-ADO),  waarbij de Hagenaars in die periode zich niet onder de druk uit wisten te voetballen. Na slecht uitverdedigen van Cain Seedorf ontstond een grote kans voor de ploeg van trainer Reinier Robbemond maar de bal rolde voor het Haagse doel langs. Het eerste shot van Haagse kant in de persoon van Vicente Besuijen leverde geen probleem op voor Hidde Jurjus de doelman van de Superboeren. Na ruim twintig minuten is De Graafschap dicht bij de openingstreffer via een kopbal van Jeffry Fortes maar Thomas Verheijdt keert de bal met het hoofd op de doellijn. Een paar minuten later zijn de Hagenaars dicht bij de 0 – 1 wanneer Amar Ćatić een harde voorzet geeft waar Besuijen net onderdoor duikt. Een minuut later ontsnappen de bezoekers aan de 1 – 0 als een schot van Elmo Lieftink van een meter of twintig op de lat boven doelman Luuk Koopmans uiteenspat.   In  de extra tijd  is het Ćatić die na een snelle uitbraak over de linkerkant kan aanleggen maar zijn schot wordt maar net door de doelman van de thuisploeg weggetikt waardoor de ploegen met een 0 – 0 score de kleedkamers konden opzoeken.

Na de thee is het opnieuw de thuisploeg die als eerste voor gevaar zorgt in de persoon van Roland Baas die zijn voorzet net voorlangs ziet gaan bij het Haagse doel.  Na zeventig minuten belandt een voorzet van Baas bij Korte die via Koopmans net over kopt. Hierna blijft de thuisploeg de bovenliggende partij waarbij trainer Ruud Brood gezien het hele spelbeeld probeert in ieder geval één punt mee te nemen naar de Hofstad door een kleine tien minuten voor het eindsignaal Verheijdt en Steijn in te ruilen voor Rottier en Komljenovic. Ondanks deze wissels  moesten de Hagenaars toch met lege handen naar huis want twee minuten voor tijd legt scheidsrechter Allar Lindhout de bal op de stip na een vermeende overtreding van Jonathan Mulder in de zestien meter op Liefting en is het invaller Denzell Gravenberch die de Doetinchemers de winst bezorgd (1 – 0 ).