Achilles doet wat het moet doen en blijft in spoor Die Haghe

Achilles begon met Tobias Welbergen in de basis vanwege het ontbreken van Noa Brusse (blessure) en Pepijn van Loon (ziek) voortvarend aan de wedstrijd tegen Apollo.

Binnen een mum van tijd was het 3-0 alvorens Apollo voor het eerst op het scorebord wist te komen. Na de 3-1 volgde een 6-0 run voor de spelers en speelsters aan het Pomonaplein en leek het bij een stand van 9-1 of er een monsterscore (net als bij het tweede eerder die dag) in de maak was. Echter kwam Apollo op dat moment wat beter in de wedstrijd en wist de kansen die het kreeg beter te benutten, met als hoogtepunt een mooi genomen vrije bal. Zo werd er het tweede gedeelte van de eerste helft om en om gescoord, waardoor de score niet verder op liep. Met een stand van 15-8 gingen beide ploegen rusten.

De tweede helft was het begin net als in de eerste helft voor Achilles, waarbij de voorsprong werd vergroot naar negen punten bij een tussenstand van 21-12. Het moment voor Achilles coach Glenn de Vries om wat spelers uit het tweede warm te laten lopen en nog tien minuten speeltijd te geven. Vanaf dit moment ging de score weer om en om en liet Apollo het gat niet meer groter worden. Enkele minuten voor het einde kreeg Rick Pot (die deze zaterdag werkelijk vanuit elke hoek de korf wist te vinden) een publiekswissel en bij 25-16 werd er uiteindelijk afgefloten.

Zo deed Achilles wat het moest doen tegen Apollo en staat aankomende dinsdag alweer de volgende wedstrijd op het programma. Roda komt dan naar het Pomonaplein, na verzoek om uitstel vorige week. Voor Achilles de taak om ook die wedstrijd tot een goed einde te brengen om zo weer officieel naast Die Haghe te komen op de ranglijst.

Redactie: PR HKV Achilles
Foto’s: Frank van Leeuwen – Meer foto’s op SportSnap


Korfbaloverzicht:

In de overgangsklasse kon VEO het niet bolwerken bij Nieuwerkerk en ging ten onder met 29-17. KVS herstelde zich na twee nederlagen door met 24-12 te winnen bij OVVO.

In de eerste klasse D speelde Die Haghe de moeilijke uitwedstrijd bij Maassluis. Achteraf bleek het makkelijke winstpartij met 24-16 gingen de punten weer mee naar Den Haag. Achilles blijft volgen en kan volgende week na de inhaalwedstrijd tegen Roda naast Die Haghe komen op de 1ste plaats.

ALO blijft winnen in de 1ste klasse E en blijft koploper. Phoenix werd in Delft met 18-10 opzij gezet. Refleks pakte een mooie zege bij Movado met 20-18.

In de tweede klasse wisten Dunas en GKV geen winstpartijen te scoren en verloren respectievelijk van Weidevogels en Twist met 11-25 en 12-14.

Volgende week de laatste wedstrijden buiten en dan volgt het zaalseizoen na de Haagse Korfbaldagen 2021, die starten op 11 november 2021.