ZVV Den Haag vrouwen doen zichzelf tekort

De zaalvoetbalsters van ZVV Den Haag hebben in de eredivisie ook hun tweede duel verloren. In Zwolle werd met 4-3 verloren van EXS Zwolle.

De openingstreffer van Samia Kaaouane bleef te lang op het scorebord staan in Zwolle tegen opponent EXS/Zwolle. Het team van coach René Havermans had genoeg kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar slaagde daar niet in. De Zwolse vrouwen kwamen twee minuten na rust langszij. Oud-ADO Den Haag speelster Priscilla Mesker prikte niet veel later de 1-2 in voor de residentieclub.

Kaaouane
Zachtjesaan sloop Zwolle richting het doel van Lisa Franken en scoorde de gelijkmaker: 2-2. Den Haag rechtte de rug en sloeg weer toe. Samia Kaaouane bevestigde haar scoringsdrift en schoot vier minuten voor tijd genadeloos toe: 2-3. En wat er daarna gebeurde, was niet wat ZVV Den Haag verwachtte. In de laatste drie minuten werd een ogenschijnlijke uitzege weggegeven. Zwolle sloeg hard toe, 3-3 en 4-3. Den Haag verloor door een verslapping in de laatste minuten van de wedstrijd.

Natuurlijk was coach René Havermans na afloop ontevreden over het ongewenste resultaat. Maar ook zag hij goede dingen van zijn ploeg: ”We zijn aan het bouwen en hier moeten de speelsters van leren. Alleen dan maak je stappen.”