Voorbeschouwing ADO Den Haag vrouwen – Ajax

ADO Den Haag Vrouwen wacht nog op de eerste overwinning van het seizoen. Zondag 12 september is daar een nieuwe kans voor in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Beide ploegen treffen elkaar voor de dertigste keer in de competitie. Viermaal wonnen de groengelen, tegenover zeventien overwinningen voor de opponent. Achtmaal deelden beide clubs de punten. De Residentieclub won op 27 september 2019 voor het laatst een onderlinge Eredivisiewedstrijd. Chasity Grant, nu spelend voor de tegenstander, zorgde vlak voor tijd voor het enige doelpunt.

Ajax begon zeer voortvarend aan het nieuwe seizoen met een 1-7 overwinning op Excelsior Rotterdam, maar verloor afgelopen weekeinde van titelverdediger FC Twente (0-1). De ploeg staat nog wel tweede in de Eredivisie. Na de remise in eigen huis tegen Feyenoord (1-1) en nederlaag bij VV Alkmaar (1-0) staat ADO Den Haag Vrouwen op de voorlaatste plaats. Zondag is er de nieuwe kans op de eerste zege van het seizoen.

“Eerlijk is eerlijk, we hadden natuurlijk op een betere start gehoopt,” zegt Nikki IJzerman. “Ik denk dat we tegen VV Alkmaar een aantal goede kansen hebben gehad op de overwinning, maar al met al was ons spel niet overtuigend genoeg. Het seizoen is nog lang en we moeten zeker niet wanhopen, want we hebben veel kwaliteit in het team. Ik heb er vertrouwen in dat we er een mooi seizoen van kunnen maken.”

De 21-jarige middenveldster is bezig aan haar tweede seizoen in de Residentie en kan zondag haar 25ste officiële wedstrijd in het groengele shirt spelen. “In mijn eerste seizoen bij ADO Den Haag Vrouwen heb ik me kunnen ontwikkelen als speelster, maar er is nog genoeg te verbeteren. Ik wil belangrijker zijn voor het team met goals of assists, maar ook verdedigend stappen maken. Hopelijk kan ik dan een vaste waarde worden voor het team.”

Tegen Ajax verwacht ze een spannende wedstrijd, met twee teams die gedreven zullen zijn het puntenverlies van vorige week goed te maken. “ADO Den Haag Vrouwen heeft in het verleden laten zien het alle topploegen lastig te kunnen maken, ook Ajax. Vorig seizoen heeft dat niet geresulteerd in overwinningen, maar we gaan er alles aan doen om daar verandering in te brengen en de punten in Den Haag te houden.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Ajax wordt op zondag 12 september gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 12:15 uur.

Bron: ADO vrouwen