UltimAir Hijs Hokij geeft voorsprong vlak voor tijd uit handen en verliest in overtime

EINDSTAND: Diez Limburg Rockets VS UltimAir Hijs Hokij 5-4 (overtime)

Doelpunt(en) UltimAir Hijs Hokij:

11′ Justin Evers (1-1)

25′ Jay Huisman (1-2)

26′ Jeffrey Melissant (1-3)

57′ Jay Huisman (3-4)

Bijzonderheden:

25′ Jay Huisman maakt zijn eerste doelpunt in dienst van de Haagse club. 

30′ Een goaliewissel aan de zijde van UltimAir Hijs Hokij. Brett Magnus verlaat het ijs en maakt plaats voor Juliën van Nes.

Vandaag speelde UltimAir Hijs Hokij haar tweede oefenwedstrijd van dit seizoen. Het team reisde af naar Duitsland om het op te nemen tegen Oberliga-club Diez Limburg Rockets, de ploeg van oud-Herentals coach Jeffrey van Iersel.

UltimAir Hijs Hokij moest de eerste 10 minuten even inkomen, maar kwam steeds beter in de wedstrijd. 1-1 was dan ook een terechte stand om de kleedkamer in te gaan.

De Haagse club ging in de tweede periode steeds beter spelen en beloonde dat met een 1-3 voorsprong door doelpunten van Jay Huisman en Jeffrey Melissant. Diez Limburg knokte zich tot het einde van de tweede periode nog terug tot 2-3. 

In de laatste periode kwamen de Rockets snel op gelijke hoogte. Beide teams kregen kansen over en weer, maar wisten deze niet te verzilveren. Uiteindelijk was het opnieuw Jay Huisman die drie minuten voor tijd Hijs Hokij op voorsprong bracht; 3-4. Helaas kreeg het team één minuut later straf, waardoor de Rockets hun goalie eraf konden halen en hierdoor een 6 op 4 situatie creëerde. Deze wist de Duitse ploeg dan ook met nog één minuut op de klok te benutten; 4-4. In overtime was de eerste kans gelijk raak voor Diez Limburg en was de wedstrijd gelijk afgelopen. Zonde, maar het team kan tevreden terug kijken op deze wedstrijd! 

Onze volgende wedstrijd is aanstaande zondag, 19 september. Het team neemt het dan in De Uithof op tegen Crocodiles Hamburg!

Redactie en foto’s: Kjelt Vlaardingerbroek – Hijs Hokij