Tweede foutloze zege van Leimonias

Leimonias FDJ Advocaten won alle partijen tegen Ecobit Software Rapiditas in Nijmegen, in de derde ronde van de Kia-Eredivisie gemengde teams. De thuisreis aanvangen met een 6-0 in de tas was best aangenaam voor het team van Mark-Paul Burgersdijk.

Met een herstelde Tim van Rijthoven, die met een drie-setter (3-6, 7-5 en 6-7) de winst naar zich toe trok, was de langste partij die gespeeld werd. Alle verdere partijen werden min of meer snel in twee sets beslist.

Met weer een fitte Tim van Rijthoven en een sterk spelende Ryan Nijboer en de dames Marie Benoit en Valentyna Ivakhnenko beschikt het team over stabiele spelers/sters, om in de singles al het verschil te kunnen maken. Ook de dubbels met Bart Stevens en bij de dames Rosalie van der Hoek heeft Coach Burgersdijk vele opties om winstpartijen te behalen.

De voorsprong van 3 punten op LTC Naaldwijk en 7 punten op Lexence Zandvoort is een prima uitgangspunt om de finale te halen a.s. zondag in Naaldwijk. Donderdag gaat Leimonias naar Zandvoort en met 3 winstpartijen hebben de Hagenaars de finaleplaats al te pakken.

LTC Naaldwijk volgt op de tweede plaats na een prima 5-1 winst op TC Berkenrode en kan na een goed resultaat in de komende uitwedstrijd tegen Ecobit Software Rapiditas ook een finaleplaats behalen.

Stand na drie speelrondes KIA-Eredivisie Gemengd 
Leimonias FDJ Advocaten           16 punten
LTC Naaldwijk                                 13 punten
Lexence Zandvoort                         9 punten
Ecobit Software Rapiditas             8 punten
Schoonderbeek Bouw ALTA         5 punten
TC Berkenrode                                 3 punten

Speelronde 4 donderdag 9 september
Lexence Zandvoort – Leimonias FDJ Advocaten
Ecobit Software Rapiditas – LTC Naaldwijk
Berkenrode – Schoonderbeek Bouw ALTA

Redactie: Sportshoots.nl – Frank van Leeuwen
Meerdere foto’s: www.sportsnap.nl