Twee kleine nederlagen voor The Royals tijdens nuttig oefenweekend

De seizoensvoorbereiding van The Hague Royals werd dit weekend vervolgd met een toernooi bij onze oosterburen. In de provinciestad Herford werd op zaterdag aangetreden tegen twee Duitse tegenstanders.

Op zaterdag was White Wings Hanau de tegenstander. Een fysiek sterke ploeg met een Amerikaan die er 24 punten ingooide. Tijdens de gehele wedstrijd wisselden de kansen maar aan het eind werd een kleine nederlaag geleden, 60-66 tegen de latere toernooiwinnaar.  

Een dag later was er al vroeg de strijd om de 3e plaats tegen gastheer BBG Herford. In hun fraai gelegen – op het terrein van een school- wedstrijdzaal bleef de thuisploeg, na weer een op en neer golvend en spannende wedstrijd met 79-73 aan de goede kant van de score. 

Alhoewel dit niet het Duitse topniveau was – het algemene niveau ligt bij onze buren nu eenmaal een stuk hoger dan in Nederland – waren coach en begeleiders blij met deze “tight games “. Dingen die al beter  liepen waren de rebounds en de assists. Ook het schot zat er al beter in dan in de eerste oefenwedstrijd. Wel was de foutenlast een punt van aandacht en waren er te veel unforced errors. 

Nuttige teambuilding 

Met andere woorden, er is nog veel om te verbeteren in de komende oefenwedstrijden. Maar de grote winst was natuurlijk dat het team in korte tijd naar elkaar toe is gegroeid, iets dat zich hopelijk uitbetaalt wanneer het echt om de punten gaat.  De eerstvolgende wedstrijd zijn The Royals weer thuis in de Sportcampus te bewonderen, op 12 september met Aris Leeuwarden als tegenstander. Een goede gelegenheid voor een eerste ( of tweede) kennismaking.

Redactie: Ruud van de Graaf
Foto’s: Manou Dijkhuizen