Overzicht hockey hoofdklasse vrouwen. HDM pakt eerste zege, KZ hard onderuit. HGC boekt kleine zege

In de Hoofdklasse hockey hebben de Haagse vrouwen zeer zondagmiddag zeer wisselend gepresteerd. Daar waar HDM de eerste overwinning pakte van het seizoen ging Klein Zwitserland in eigen huis hard onderuit. HGC daarentegen, blijft stabiel spel vertonen en bleven zo ongeslagen na vier competitieronden.

HDM pakt eerste zege
HDM heeft dan eindelijk de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Het team dat vorig jaar nog vierde werd en de play-offs haalde boekte thuis een goede 5-2 zege op Victoria. HDM kwam nog wel vroeg in de wedstrijd op 0-1 achter door een goal van Julieta Jankunas, maar Jip Dicke, Tessa Clasener en Eva van ’t Hoog zette de Haagse ploeg nog voor rust op 3-2. Ook na rust kon Victoria vroeg scoren,

Marise Weijschede bracht de bezoekers terug tot 3-2. Maar het slot van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Voor HDM scoorden Erica Sanders en Lily Owsley de 4-2 en 5-2, waardoor de zege zeker was. Met de eerste overwinning in de zak maakt hdm een sprong op de ranglijst en staat nu op de zesde plek.

Grote nederlaag Klein Zwitserland
De Haagse ploeg ging in eigen huis met 0-7 onderuit tegen Amsterdam. KZ kwam geen moment in de wedstrijd en keek ook al vroeg tegen een 0-1 achterstand aan, gemaakt door Michelle Fillet. Vervolgens maakte Sabine Plönissen 0-2 uit een strafcorner, waardoor beide ploegen met 0-2 de rust in gingen. Na de onderbreking maakte Fillet nog twee doelpunten en daarna was het verzet van Klein Zwitserland echt gebroken. Filiz Tuzgöl, Fay van der Elst en Ilse Kappelle 0-7 maakten in de laatste tien minuten nog de 0-5, 0-6 en 0-7. KZ staat nu met vier punten uit vier wedstrijden zevende op de ranglijst.

HGC blijft ongeslagen

Door een 1-0 overwinning thuis tegen Oranje-Rood blijft HGC bovenin meedraaien. Isis van Loon zette de Wassenaarse ploeg binnen tien minuten op voorsprong en deze stand bleef het tot het laatste fluitsignaal. HGC is zeer stabiel begonnen aan dit seizoen en behoudt door deze overwinning de ongeslagen status. Na vier wedstrijden staat HGC knap derde met tien punten.

Redactie Vyron Verkijk

foto’s www.sportsnap.nl