Leimonias na kraker in en tegen Zandvoort in de finale

Het tennisteam van Leimonias FDJ Advocaten speelde tegen een sterk Lexence Zandvoort, de huidige landskampioen, gelijk met 3-3. De finaleplaats zondag in Naaldwijk werd daarmee zeker gesteld. Tim van Rijthoven en Valentyna Ivakhnenko pakte de winst in de single partijen, tegen respectievelijk Jesper de Jong met 6-1, 3-6 en 4-6 en tegen Arianne Hartono 6-2, 6-7 en 1-6.

Met een 2-2 stand na de singlepartijen, werden de dubbelpartijen van cruciaal belang voor Lexence Zandvoort en Leimonias FDJ Advocaten. Leimonias moest één winstpartij scoren om de finale plaats te behalen voor a.s. zondag.  Zandvoort had vier winstpartijen nodig om de finale binnen handbereik te houden.

De herendubbel werd verloren met 6-4, 6-2,  echter het damesdubbel werd met 2-6, 3-6 gewonnen met als resultaat; de FINALE is binnen.
Coach Mark Paul Burgersdijk van Leimonias, was trots op zijn team, “een fantastische resultaat om een speelronde voor het einde de finale te halen”.

LTC Naaldwijk speelde in Nijmegen 3-3 gelijk tegen Ecobit Software Rapitidas en speelt zaterdag bij Leimonias voor de tweede finale plek. Het team van de coaches Krajicek en Zoutenbier moeten 2 winstpartijen scoren om voor het thuispubliek in de finale te staan a.s. zondag.

Stand KIA-Eredivisie Gemengd 
Leimonias FDJ Advocaten          19 punten
, finale plaatsing
LTC Naaldwijk                                 16 punten, finale plaatsing
Lexence Zandvoort                       12 punten
Ecobit Software Rapiditas           11 punten

Laatste speelronde zaterdag 11 september 2021
Leimonias FDJ Advocaten – LTC Naaldwijk
Lexence Zandvoort – TV Berkenrode
Schoonderbeek Bouw ALTA – Ecobit Software Rapiditas

Redactie: Sportshoots.nl – Frank van Leeuwen
Foto: www.sportsnap.nl