Klein Zwitserland wint. HGC onderuit

Klein Zwitserland wint in doelpuntrijk duel

Klein Zwitserland heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. In een thuiswedstrijd tegen Tilburg  werd met 4-3 gewonnen van Tilburg. Klein Zwitserland begon niet goed aan de wedstrijd, na zes minuten stond het al met 0-1 achter door een goal van Leandro Tolini. Dat bleef het ook tot de rust.
Zo snel als Tilburg de 0-1 maakte in de eerste helft, deed de ploeg van Omar Schlingemann dat in de tweede. Binnen een paar minuten na het fluitsignaal scoorde Nicolas Keenan de 1-1 voor de thuisploeg. Vervolgens scoorde Aki Käppelerde de 2-1 uit een strafcorner, maar Tilburg deed tien minuten later hetzelfde (2-2). Klein Zwitserland liet Tilburg niet lang genieten van de gelijkmaker, twee minuten later al maakte Marco Miltkau de 3-2. Toen Tom Craig ook nog de 4-2 maakte leek er niets aan de hand. Toch werd de slotfase nog spannend toen Tilburg met een paar minuten te spelen nog een strafcorner kreeg en zo op 4-3 kwam, maar die goal kwam te laat en zo wint Klein Zwitserland zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Kleine nederlaag HGC bij Bloemendaal

HGC heeft niet kunnen winnen tijdens de competitiestart, in en tegen landskampioen Bloemendaal werd nipt met 2-1 verloren. De eerste helft ging met kansen over en weer gelijk op. Zo kreeg HGC maar liefst zes strafcorners in het eerste kwart, maar wist er geen een van te benutten.
Daar waar HGC kansen kreeg uit strafcorners waren de veldkansen voor Bloemendaal. Na een half uur spelen nam Thierry Brinkman de bal knap aan, haalde hard uit en scoorde zo de 1-0 voor de thuisploeg.
Beide ploegen speelden goed, maar na rust kreeg Bloemendaal toch het betere van het spel en na 47 minuten spelen kon Florian Fuchs de bal binnen tikken (2-0). HGC gaf zich niet zomaar gewonnen en bleef op zoek naar meer. Via Marc Bolto kwamen de mannen van Paul van Ass nog verdient terug tot 2-1, maar dit bleek te laat in de wedstrijd.

Redactie: Vyron Verkijk
Foto’s: Archief