Double header bij The Hague Royals

Komend weekend komen de basketballliefhebbers uit Den Haag en omgeving extra aan hun trekken in Sportcampus Zuiderpark. Op zondagmiddag wordt er dan een double-header gespeeld. Om 12.00 treedt de familie Ackermans aan tegen een team van oud internationals. Met Tom Ackermans heeft The Hague Royals  een telg uit de grootste basketballfamilie van Nederland aangetrokken.  Vader Frans kende een lange eredivisie carriere  en ooms Gerard en Willie-Jan hebben zelfs een interland carriere achter de rug.

Oude Legendes

Aan de andere kant staat een heel regiment van “old legends”opgesteld, aangevoerd door 104- voudig international Jos Kuipers. Ook Patrick Faydherbe zal voor de kenners geen onbekende zijn, evenals Richard van Poelgeest en Virgil Omskerk. De Haagse eer wordt hooggehouden door vijf -voudig international Daniel “Chip “ Jones.

In de wedstrijd erna treffen The Royals met Aris Leeuwarden een bijna  volledig gerenoveerde  selectie met maar liefst vijf Amerikanen. Slechts drie spelers zijn er overgebleven van het team dat vorig seizoen net onder The Hague Royals eindigde. Ook de Friezen zijn duidelijk nog een team in opbouw, getuige de fikse 96-70 nederlaag tegen het sterke Heroes Den Bosch van afgelopen week.

The Hague Royals zelf hebben in de aanloopperiode van hun tweede seizoen nog geen overwinning kunnen boeken. Wel waren de nederlagen tegen Zeeuw&Zeeuw Rotterdam en bij het toernooi in Herford (Duitsland) klein en perspectiefrijk. Het wordt interessant om te zien hoever beide teams zijn met hun laatste voorbereidingen op het DBL- en natuurlijk BNXT seizoen.

Een zondag dus voor de fijnproevers met een hele middag basketball. The Royals hopen vele bekenden en nieuwe gezichten op de tribunes te verwelkomen.