Bekerwinst voor Haagse Waterpolodames

Waterpolo Den Haag, uitkomend in de 1ste Divisie, verraste met een bekerwinst tegen ZVL-1886 Center 2, uitkomend in de reserve Hoofdklasse. De Haagse dames wonnen in het Hofbad verdiend met 7-6 en bewezen dat het team effectiever kan spelen. De enigszins verraste Leidse dames kregen een goed spelend Waterpolo Den Haag tegenover zich, die lieten zien dat ze het niveau aankunnen.

In het verleden was het verschil tussen de 1ste divisie en reserve Hoofdklasse duidelijk in het voordeel van de reserveteams, die deel uitmaken van de selecties van de topteams in de Eredivisie. Met de komst van Sytske van der Laan heeft het team ook aan meer scorend vermogen gewonnen. Het team heeft nu meer speelsters die de doelpunten kunnen maken. Coach Anton Heiden was dan ook zichtbaar trots na afloop van de wedstrijd.


De komende weken speelt Waterpolo Den Haag nog bekerwedstrijden tegen ZVL-1886-Center 3, Katwijk en VZV om vervolgens op 2 oktober de competitie te starten met een thuiswedstrijd tegen ZV Haerlem.

De waterpolomannen van Waterpolo Den Haag wisten uit tegen ZV de Zaan tot halverwege de wedstrijd goed mee te komen. Echter in de derde periode wist ZV de Zaan het verschil groter te maken van 7-4 naar 12-5. De eindstand werd bepaald op 15-8. 

Redactie: Digiknol.eu – Maarten Knol

Meerdere foto’s: Sportsnap.nl