Voorbeschouwing FC Volendam – ADO Den Haag

ADO Den Haag speelt vrijdagavond de tweede competitiewedstrijd van het seizoen uit tegen FC Volendam. Het is de eerste uitwedstrijd van dit seizoen voor het elftal van trainer Ruud Brood. ADO Den Haag won vorige week de eerste wedstrijd met 2-0 van Jong Ajax. FC Volendam verspeelde op bezoek bij FC Eindhoven een 0-2 voorsprong en speelde met 2-2 gelijk. De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van arbiter Alex Bos (27).

FC Volendam, getraind door Wim Jonk, zal zich willen herpakken van de teleurstellende puntendeling tegen FC Eindhoven. De laatste editie tussen FC Volendam en ADO Den Haag dateert alweer uit het seizoen 2008-2009. Dat was destijds een duel in de eredivisie. Aaron Meijers, Boy Kemper en Vicente Besuijen hebben een verleden bij de club uit Volendam. Aan Volendamse zijde speelt ex-ADO Den Haag speler Kevin Visser.

De opvallendste naam in de ADO Den Haag selectie is Thomas Verheydt. Hij kwam transfervrij over van Almere City en scoorde vorig namens die club nog tweemaal tegen FC Volendam. Vorige week tegen Jong Ajax was Verheydt in zijn debuutwedstrijd direct trefzeker voor ADO Den Haag. Opvallendste naam aan Volendam zijde is Gaetano Oristanio. Deze creatieve middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van Internazionale.

Het laatste competitieduel tussen FC Volendam en ADO Den Haag was op 25 januari 2009: 0-1. Danny Buijs maakte destijds het enige doelpunt. Buijs is momenteel hoofdtrainer van eredivisionist FC Groningen. Er is slechts één speler in de huidige selectie van ADO Den Haag die er toen ook bij was: doelman Robert Zwinkels. In totaal speelde FC Volendam en ADO Den Haag 44 keer tegen elkaar.

Extra stimulans voor ADO Den Haag is dat er voor het eerst sinds lange tijd weer supporters naar een uitwedstrijd mee mogen reizen.

Redactie: Haagsetopsport.nl
Foto: Archief