Tyrese Asante (ADO Den Haag): “Die 3-0 reken ik mezelf aan”

Tyrese wat is jouw verhaal van deze wedstrijd ?

“Het voelt gewoon klote, ik denk dat je de hele wedstrijd het gevoel hebt dat je de bovenliggende partij bent waarbij je veel op hun helft voetbalt en dan krijg je twee counter s om je oren en daar moeten we veel scherper op zijn en bij die 3 – 0 die reken ik mezelf aan want ik moet er gewoon voor komen ook als is de tegenstander twee meter lang en daar moet ik ook aan gaan werken”.

Terug naar de eerste helft je wordt twee keer geslacht in de omschakeling mede omdat NAC het in mijn optiek wel best vond dat jullie de bal hadden.

“Ja precies wat ik al zeg daar moet je slimmer in zijn en de restverdediging beter bij elkaar houden maar we moeten ook onze duels winnen en dat gebeurde niet bij die eerste twee goals”.

Je kreeg nog twee halve kansen in de eerste helft dan moet het ook even meezitten !

“Klopt want als het even meezit dan voetbal je gelijk lekkerder en kom je weer terug in de wedstrijd en dat geeft je dan op dat moment weer een boost maar dat zat er helaas niet in”.

Wat zegt de trainer dan tijdens de rust ?

“Dat er nog niets aan de hand was ondanks die 2 – 0 omdat we veel beter waren en als je goed met de kansen omgaat dan zit je zo weer in de wedstrijd en dat gevoel hadden we zeker”.

Hoe lastig is het bespelen van Ralf Seuntjes ?

“Natuurlijk is het lastig hij heeft veel ervaring met z’n looplijnen en hij is slim maar bij voorzetten moet je gewoon tegen hem aanspringen en dat is vandaag één of twee keer niet gelukt”.

Hoe hard komt deze tweede opeenvolgende nederlaag aan bij jullie ?

“Deze komt wel eventjes hard aan maar ik weet dat we als ploeg veel beter en sterker kunnen zijn dan wat we vanavond hebben laten zien en als we bij elkaar blijven dan kunnen we volgende week  gewoon weer een prestatie neerzetten”.

Hoe kijk jij tegen je eigen ontwikkeling tot nu toe aan ?

“Ik vind dat ik me steeds beter aan het ontwikkelen ben en ik neem ook dingetjes van de training mee naar de wedstrijden en ik krijg steeds meer ervaring en ik hoop dat ik me steeds verder ontwikkel”.

Hadden jullie gezien het feit dat NAC nog niet gewonnen had een vol gas  gevend, zeker in de beginfase, spelende tegenstander verwacht ?

“Ja zeker daar hadden we ons ook op voorbereid”.

Volgende week revanche thuis tegen FC Eindhoven ?

“Ja maar daar heb ik ook het volste vertrouwen in alleen het blijft zuur als je voetballend de betere ploeg bent en dan toch met lege handen staat zoals tegen Emmen en nu dus tegen NAC. Maar het vertrouwen hebben we alleen moet het er nu weer een keertje uitkomen”.

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief