Sem Steijn (ADO Den Haag): “Ik zie mezelf als speler in de basis met waarde voor de ploeg”

Sem, hoe was de training deze week met drie punten in de tas ?

Ja dat was natuurlijk lekker als je de zondag daarvoor dure punten hebt gepakt en dat geeft vertrouwen en het blijft sowieso lekker als je weet en zeker tegen Ajax”.

Vertrouwen doe je door punten te pakken en zeker als dat met een jonge groep gebeurd !

“Inderdaad we zijn jong en als je dan ook nog eens punten pakt geeft dat extra vertrouwen en met name als je veel jongen jongens erbij hebt”.

Jullie hebben vandaag op het kunstgrasveld getraind omdat morgen (vrijdag) avond bij Volendam ook kunstgras ligt. Ik zag je na de training nog wat vrije trappen nemen !

“Ja dat doe ik altijd en daar blijf ik ook op oefenen zodat ik een goaltje mee kan pakken”.

Krijg je nog vaderlijke adviezen mee want je vader (Maurice, red.) was daar ook wel bedreven in !

“Die had inderdaad ook wel een aardige trap maar dan in zijn linker maar ik ben een rechtspoot dus wel anders maar hij zegt wel dat ik moet blijven oefenen dus dat advies volg ik dan ook op”.

Je bent dit seizoen eigenlijk pas een volwaardig lid van de selectie want vorig seizoen zat je er in het begin ook bij maar toen viel je af naar de onder 21 dat moet ook wat met je zelfvertrouwen gedaan hebben, toch ?

“Ja dat was een hele teleurstelling maar teleurstellingen horen erbij en ik ben er toch wel sterker uitgekomen en door teleurstellingen te overwinnen heb ik wel meer vertrouwen gekregen”.

Op dit moment missen jullie nog wat routine, behoudens Meijers, Koopman en Breinburg. Vind je dat jullie inderdaad nog wel wat routine in de ploeg kunnen gebruiken ?

“Ik denk dat een mix in de ploeg heel goed is dus jonge jongens maar je kunt niet alleen met jonge jongens voetballen maar aan de andere kant ook niet met louter routiniers dus is een mix ideaal”.

Op een gegeven moment kwam in de publiciteit dat je vader met name door de NAC supporters onder druk werd gezet met onder meer bedreigingen, wat doet dat met een gezin en in hoeverre heeft dat jou beïnvloed ?

“Met een gezin doet dat veel en dat is niet leuk om mee te maken en wat mezelf betreft hij zat in het buitenland (Ibiza, red.) en ik heb er niet veel van meegekregen ik ben ook even uit huis gegaan en ik heb me alleen geconcentreerd op het voetbal en heb me er niet zo veel aan gestoord”.

Voor jou is het voetballen op eerste divisie niveau ook nieuw, want toen je vader bij VVV zat en jezelf daar ook voetbalde speelde VVV in de Eredivisie,  probeer het niveau eens te vergelijken.

“Ik denk als je nu naar de KKD (Keuken Kampioen Divisie, red.) kijkt dan is het niveau uiteraard minder maar je kunt er helemaal niets van zeggen want er zijn in mijn optiek wel acht clubs die ook in de Eredivisie mee zouden kunnen doen en dat maakt het wel extra spannend wieer uiteindelijk mee gaan doen”.

Dat blijkt ook uit de resultaten van de eerste speelronde in de KKD !

“Jazeker je ziet dat alle ploegen van elkaar kunnen winnen en dat maakt het extra spannend en interessant”.

Hebben jullie als groep een verwachting uitgesproken bijvoorbeeld uit de eerste vier wedstrijden moeten we zoveel punten hebben gepakt ?

“Nee daar hebben we het nog niet over gehad”.

Morgen (vrijdag) avond naar Volendam die in de eerste wedstrijd niet tot winst wist te komen (2 -2 bij FC Eindhoven, red.) wat verwacht je van die wedstrijd ?

“Ik verwacht een hele leuke en open wedstrijd waar Volendam er alles aan zal doen om te winnen met veel druk van hun kant en voor hun is het de eerste wedstrijd die ze in deze competitie thuis spelen dus zullen ze er vol voor gaan en daar komt bij dat ze door veel mensen als kampioenskandidaat worden gezien dus wordt het een leuke wedstrijd denk ik”.

Ben jij op dit moment een vaste basisspeler vind je of hik je er tegen aan ?

“Ik zie mezelf als speler van de basis met waarde voor de ploeg”.

Wat doet de trainer met jou om ervoor te zorgen dat je stabieler wordt in je spel en stabieler bent voor het team ?

“Hij geeft je tips waar je op moet letten en hij spreekt het vertrouwen in je uit en dat helpt”.

Wat zijn jouw verwachtingen voor jezelf en voor het team ?

“Ik denk dat het een heel mooi seizoen gaat worden en als ik voor mezelf spreek hoop ik dat ik veel kan spelen en mijn goaltjes mee kan pikken”.

Op Youtube gaat een filmpje rond waarbij je een geweldige goal maakt volgens mij was dat op een training, kunnen we dat dit seizoen nog een keer verwachten ?

“Zeker ik kan hele mooie goals maken”. 

Daar houden we je aan !!

Redactie/interview: Rob Blankenstein
Foto: Jesse Lub