Ruud Brood (ADO Den Haag): “Wij hebben aanvallend eigenlijk niets gedaan in de zestien en zij krijgen twee momenten”

Ruud, wat is jouw verhaal van vanavond

“Ik vind dat we wederom slecht begonnen en als je dan simpel een goal weggeeft ja dan wordt het moeilijk. We hebben de bal en daarna wordt die overgenomen en dan is het voorzet goal ! Achteraf blijkt dan dat het buitenspel was zag ik bij de collega’s van ESPN en op zo’n moment mis je dus de VAR. Maar goed ik neem het ons zelf kwalijk want we moeten beter dekken en daarna zijn we heel goed gaan voetballen en we hebben toen ook niet doorgebeten aan de zijkanten waar heel veel ruimte lag en dan moet je veel voorzetten af kunnen leveren maar dat is niet gebeurd en zij zakken natuurlijk in en daarna geef je die tweede goal eigenlijk ook cadeau. Wij hebben aanvallend eigenlijk niets gedaan in de zestien en zij krijgen twee momenten”.

Was het ook niet een kwestie dat NAC of eigenlijk trainer Edwin de Graaf van te voren heeft gedacht ADO mag de bal hebben en wij wachten op de omschakelmomenten waar uiteindelijk de 1 – 0 en 2 – 0 het gevolg van waren ?

“Ik vond dat we met name aan de linkerkant niet goed stonden, maar ik denk niet dat het dat alleen was want ik zag hun trainer behoorlijk coachen in de zin van wie moeten we nu dekken aan de binnenkant of buitenkant ten opzichte van onze backs want daar hadden ze heel veel moeite mee.  Van onze kant was het natuurlijk qua voorzetten veel te mager want als je maar twee voorzetten aflevert op Thomas (Verheydt, red.) dan komt hij ook niet in zijn kracht. Natuurlijk moet je opletten voor die counter en je geeft ook zeker ruimte weg maar ik vond dat we het heel behoorlijk deden in de één tegen één en bij die 2 – 0 ja dan moet je de ervaring hebben om die strafschop niet zo weg te geven, maar dat kun je ze niet kwalijk nemen omdat het jonge jongens zijn die heel graag willen en daarom moeten we hier ook van leren met z’n allen”.  

In de basis opstelling ontbraken Breinburg en Meijers en wat die laatste betreft Sparta wil hem graag weer hebben en nu ontbrak hij in de wedstrijd selectie, wat is het ware verhaal waarom hij er vanavond niet bij was ?

“Aaron was medisch niet inzetbaar en uiteraard weten we van de interesse van Sparta maar goed dat is aan de directie en voor ons is hij een sterkhouder en een goeie speler die we vanavond helaas hebben moeten missen en that’s it. Maar als Sparta hem echt wil hebben dan zullen ze toch zoals het altijd gaat als een speler onder contract staat dan zullen ze moeten bewegen  (een bod doen, red.)”.

Bij aanvang van de tweede helft zien we Mulder en Seedorf niet meer terug en dan lijkt het of je ze slachtoffert vanwege die  1 – 0 en de 2 – 0.

“Nee Cain (Seedorf, red,) is een goed ventje en bij die strafschopsituatie zat hij niet lekker en Jonathan (Mulder, red,) die is er net bij en die kun je het eigenlijk ook niet kwalijk nemen maar ik haalde ze er eigenlijk uit omdat ik vond dat juist zij de ruimte hadden om die voorzetten te kunnen geven en op rechts vond ik dat helemaal maar oké dat gebeurd dan niet of in ieder geval onvoldoende en dan probeer je het met andere spelers maar ook toen zag je dat het best moeizaam was want daar lag echt de ruimte en daar moet je veel meer mee doen en hopelijk hebben we de volgende keer daar dan de spelers voor die dat wel kunnen”.

Van te voren was bekend dat er bij NAC heel veel druk op stond want ze hadden nog geen wedstrijd gewonnen en dan heb je tussen aanhalingstekens als ADO zijnde de “pech” dat je dan net op dit moment de tegenstander bent !

“Nou ja de pech ik vond dat we echt de mogelijkheden hadden om hun veel meer pijn te doen want je zag na die 1 – 0  dus uit een buitenspel situatie dat wij het betere van het spel hadden alleen we creëerden nagenoeg niets maar zij ook niet ik vond ze wel, omdat ze een stukje routine hebben zoals met Haye en Seuntjes,  scherper in de duels en bij ons was het ene moment dat we er vol op zaten en daarna weer niet omdat we te laat waren maar veel kansen hebben we al met al toch niet weggegeven. In de tweede helft toen we met vier verdedigers gingen spelen en meer risico namen toen kwamen zij er wat makkelijker uit in de counter maar uiteindelijk hebben we hier zelf geen potten kunnen breken”.

Dan zie je toch de waarde van een Seuntjes die als je er op gaat letten heel zuinig met zijn energie omgaat en als ie er moet staan dan staat hij er ook !

“Dat is ook een kwaliteit van hem, ik heb hem ooit eens willen halen desalniettemin kun je er ook gebruik van maken omdat we veel ruimte hadden op het middenveld en zo ook naar de zijkanten toe en dan moeten die ballen er wel komen en dan komt Thomas ook meer in zijn kracht met jongens daar omheen maar dat gebeurde niet en Ralf (Seuntjes, red.) blijft een hele slimme speler en hij staat op het juiste moment in de zestien maar ook hij wordt bediend want de eerste goal komt van de flank en bij de derde goal ook en dat hadden wij ook kunnen doen bij Thomas alleen dat hebben we nagelaten”.

Je hebt een hele jongen groep komt deze nederlaag denk jij harder aan als die van vorige week tegen Emmen ?

“Natuurlijk balen ze hier van en dan zit je te wachten dat het balletje bij ons een keer goed valt  en dan verwacht je niet dat die strafschop valt maar dat heeft ook te maken met een jonge groep en het is niet vanzelfsprekend dat het makkelijk gaat want zo werkt het niet”.

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief