Ruud Brood (ADO Den Haag): “We hebben redelijk volwassen gespeeld en dat is belangrijk”

“Ruud, allereerst gefeliciteerd met de winst, een positief begin !

“Gelukkig wel en ik vond het ook leuk om te zien en voor die jonge jongens is dat hartstikke fijn en een goede opsteker”.

Wat is jouw verhaal van deze wedstrijd ?

“Ik denk dat we goed begonnen je weet nooit  en dat is ook moeilijk in te schatten wat de weerstand is van een Jong Ajax en als ik naar onze ploeg kijk dan stonden we goed georganiseerd en we hebben kansen gecreëerd waarbij Ajax natuurlijk kon beschikken over een goede doelman en in de tweede helft hebben we dat uiteindelijk kunnen vertalen in twee goals en dan is het extra mooi om te zien dat Thomas (Verheydt, red.) de tweede maakt”.

De overwinning is dik verdient, in het begin vond ik Ajax wat beter van start gaan maar na een kwartiertje was dat voorbij en kwamen jullie beter in de wedstrijd en hebben jullie verdedigend weinig meer problemen gekend, eens ?

Eens we stonden goed gaven weinig weg en kwamen er bij tijd en wijle goed uit maar voetballend hadden we in de eerste helft wat moeite om de vrije man te vinden om het even te analyseren maar na de rust hebben we dat beter gedaan en uiteindelijk ook uitgebuit en dan is het altijd lekker als je de eerste goal maakt”.

Jullie begonnen met vijf man achterop en na het inbrengen van Verheydt veranderde dat.

“Ja klopt maar we speelden een beetje vanuit de 3-4-3 met aanvallende backs en zoals je kon zien was dat met name met Cain (Seedorf, red.) helemaal het geval en die zat er op een gegeven moment ook aardig doorheen met kramp en daarna moesten we ook noodgedwongen Tyrese (Asante, red.)  wisselen die lasts kreeg en dan kun je Thomas brengen en die heeft ook langer gespeeld dan we hadden afgesproken en dan kun je zien hoe belangrijk hij kan zijn in de eindfase”.

Iedereen was benieuwd naar dit ADO Den Haag waar toe ze in staat waren en niet alleen de Haagse media was positief verrast maar met name ook de 3.000 op de tribune !

“Daar zijn we alleen maar blij om, we proberen met deze jonge groep zo goed mogelijk te presteren en een geheel van te maken  en het zal ook wel wisselvallig worden  als je meer weerstand zal krijgen maar als je de eerste thuiswedstrijd wint met je eigen supporters zoals je zegt die zien ook hoe wij het dit seizoen willen gaan doen”.

Wat is je het meest in positieve zin opgevallen aan je eigen elftal ?

“Dat we redelijk volwassen hebben gespeeld  en dat is ook belangrijk  en zeker omdat je niet weet met welke weerstand komt Jong Ajax en natuurlijk hadden we meer goals kunnen maken maar dat ligt ook aan hun keeper die natuurlijk uitstekende is “.     

Je eigen keeper Luuk (Koopmans, red.) mag ook niet onvermeld blijven, toch ?

Klopt maar we gaven ook wat ballen te gemakkelijk weg met name na de rust maar Luuk heeft het zeker uitstekend gedaan en een paar goeie ingrepen gedaan”.

Als je kijkt naar de resultaten tot nu toe zijn er toch een paar verrassingen in de KKD !

“Het is ook niet voor niets de KKD , ik was zelf bij Eindhoven tegen Volendam  en dan verwacht je dat Volendam de voorsprong gaat uitbouwen want ze waren echt veel beter maar Eindhoven kwam weer langszij maar inderdaad een aantal verrassingen en je krijgt ze in deze competitie zeker niet cadeau dus we zullen moeten blijven strijden voor die punten “.

Nog drie wedstrijden in deze serie van vier, waar ben je tevreden mee ?

“Dat weet ik niet ik kijk nooit zover voor uit ik kijk nu alleen naar volgende week en dat is de wedstrijd bij Volendam”.   

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Frank van der Leer